I ugen op til Croft tog den unge sønderjyde til England for at tage en træningsdag sammen med hans coach Benny Simonsen i en Radical Sportscar på Bedford Autodrome Circuit, dette alene for at de sammen kunne finpudse et par detaljer ved Patriks kørestil.

Fredagstræningerne på Croft viste også at Patrik nu var indenfor 0,5 sekund af den hurtigste kører. Gode nyheder i en sæson, der hidtil har været svær.
Lørdag morgen stod den på tidtagning, og den 17-årige formåede med en placering som 12’er ikke at placere sig i Top-10 som målet var:
– Jeg var rigtig godt med i den de første 10 minutter af kvalifikationen, men da mine fordæk blev slidt og mistede greb, understyrede bilen og jeg kunne ikke forbedre min tid i den sidste halvdel af kvalifikationen, fortæller Patrik Matthiesen.

Weekendens tre heat blev et stort bevis på at Patrik efterhånden har farten til at kunne blande sig i placeringerne 5-8, men påkørsler i heat et og to, samt et teknisk svigt under starten i heat tre, betød at det gode resultat udeblev.
Patrik fortæller:
– I 1. heat lå jeg 7’er, men da jeg på sidste omgang skal undvige en flyvende frontvinge fra en konkurrents bil mister jeg to placeringer. I andet heat har jeg på første omgang avancerer tre pladser, men bliver påkørt bagfra, skal i pit til en hurtig reparation og så var det løb ligesom kørt. Dog fik jeg bevist, at jeg selv med en delvist defekt racer kan køre de samme tider som top fem.

I begyndelsen af sæsonen startede Patrik ofte i den bagerste del af feltet, og med 20 tilmeldte kørere i British Formula 4 kan der godt være lang vej op til de forreste. Nu hvor startplaceringerne er avanceret til omkring P10, og hvor der både er biler foran og bagved er der altid stor risiko for buler, så det gælder om at kvalificere sig i den bedste tredjedel af feltet og derved undgå al balladen.

– I weekendens tredje og sidste heat kommer jeg godt ud af starthullerne, men i et skift til et højere gear stiller bilen sig i frigear. Det tager blot et sekund at finde ind i gearet igen, men jeg har nu mistet fart og moment, fortsætter Patrik.
– Igen kører jeg tider til top fem, og i det nu regnfulde vejr tager jeg den ene overhaling efter den anden, en fed oplevelse. Desværre uden point på kontoen, slutter Patrik Matthiesen.

Nu er der sommerferie i det engelske, for der er hele seks uger til næste løb, der finder sted på Snetterton Park i det østlige England.