MC-kørerne får nu et nyt baneforløb på Padborg Park, hvor stykket omkring chikanen er lagt om. Årsagen er, at banen i sin tid blev anlagt med biler for øje. Særligt skulle chikanen være en af udfordringerne på banen, men denne skal MC-kørerne nu passere uden om.

– I samarbejde med Driftsforeningen Padborg Park, repræsentanter fra motorcykelsporten og en række af dens organer har vi arbejdet på at finde frem til en løsning, der ville kunne gøre banen mere velegnet til Road Racing-løb. Dette arbejde har konkret resulteret i, at vi i starten af juni forsynede banen med et nyt spor, der specielt er tilegnet motorcykelkørerne, siger baneejer Tom Pedersen.

Til højre for det sted, hvor chikanen har sin skarpe venstre-højre kombination, er der nu blevet anlagt et stykke asfalt, der i vinkler på godt 30 grader forbinder de lige langsider før og efter chikanen, så motorcykelkørerne ikke skal igennem chikanen.

– Da der på dette sted hverken er hældning på den eksisterende bane og det nye banestykke, ligger det hele i samme niveau, så det vil opleves som et sammenhængende forløb på en motorcykel. Det nye forløb påvirker heller ikke chikanen, der bibeholdes som den er til billøbene, da det er en af de bedste udfordringer for bilkørerne, siger han videre i en pressemeddelelse.

Det nye forløb vil udelukkende anvendes til motorcykelaktiviteter, og det vil bliver indviet ved Racing Festivalen den 28.-29. august.