Portugisiske Armindo Araujo (billedet) forsvarede sin mesterskabsføring på bedste vis med en sejr. Men mesterskabet er stadig en kamp imellem 3 kørere og det ser ud til, at de vil kæmpe til det sidste, for det var netop de 3 kørere, som tog de 3 podiepladser i Rally Deutschland.

Araujo havde godt greb om Rally Deutschland, som han ganske enkelt førte fra start til mål. Men han blev fulgt godt til dørs af new zealandske Hayden Paddon, som leverede noget af en overraskelse ved at tage andenpladsen kun lidt over 20 sekunder efter i sit første asfaltrally. Hayden Paddon er en af 5 kørere, som kører med i en særskilt Pirelli konkurrence imellem 5 udvalgte talenter, men de 5 er så småt begyndt at blande sig blandt de øvrige og mere erfarne kørere. Paddon har allerede vundet Rally New Zealand, hvilket kunne forklares udfra at det var hans hjemlands rally og fordi der ikke var så mange af de øvrige kørere, som havde taget den lange rejse derover. Men resultatet i Rally Deutschland betyder, at man fremover må holde et godt øje med ham.

De to blev fulgt af svenske Patrik Flodin, som rallyet igennem døjede med at hans Subaru Impreza ville løbe for varm. Set på den baggrund gav hans 3. plads ham gode point og holder ham inde i mesterskabskampen, hvor han med to sejre indtil videre i år, stadig må regnes som en af favoritterne.

Men indtil videre er det Araujo, som har fat i den lange ende. De 3 forreste er skilt af 25 point – lige netop pointtallet for en sejr, så med kun 3 rallies tilbage strammer det til for forfølgerne.

Foto: Rally Deutschland

Resultat:
1: Armindo Araujo (P)/Miguel Ramalho (P) – Mitsubishi Lancer Evo X
2: Hayden Paddon (NZ)/John Kennard (NZ) – Mitsubishi Lancer Evo X (+24,4)
3: Patrik Flodin (S)/Göran Bergsten (S) – Subaru Impreza (+2:45,1)
4: Hermann Gassner Jr (D)/Kathi Wüstenhagen (D) – Mitsubishi Lancer Evo IX (+4:35,2)
5: Ott Tanak (EST)/Kuldar Sikk (EST) – Mitsubishi Lancer Evo X (+15:33,6)
6: Toshihiro Arai (J)/Daniel Barritt (GB) – Subaru Impreza (+23:27,4)
7: Nick Georgiou (GB)/Joseph Matar (LB) – Mitsubishi Lancer Evo X (+33:01,2)
8: Peter Horsey (EAK)/Calvin Cooledge (GB) – Mitsubishi Lancer Evo X (+35:02,2)

VM-stilling:
1: Armindo Araujo (P) – 83
2: Patrik Flodin (S) – 65
3: Hayden Paddon (NZ) – 58
4: Toshihiro Arai (J) – 38
5: Ott Tanak (EST) – 35
6: Anders Gröndal (N) – 30
7: Gianluca Linari (I) – 26
8: Nick Georgiou (GB) – 22
9: Emma Gilmour (NZ) – 18
10: Jukka Ketomaki (FIN) – 18