Der blev udkæmpet et spændende og tæt duel i P-WRC, indtil en bizar hændelse lørdag betød at mesteren fra 2009, portugisiske Armindo Araujo, kunne køre sin Mitsubishi Lancer til sejr.

Vinderen fra Sverige, Patrik Flodin, er ikke tilmeldt årets mesterskab, så med hans fravær på startlisten skulle der findes en ny vinder i Mexico. Den ære havde Armindo Araujo og P-WRC mesteren fra 2005 og 2007, japanske Toshihiro Arai, tænkt sig at kæmpe om. De to skilte sig meget hurtigt ud fra resten af feltet, men skille sig fra hinanden kunne de ikke.

Efter første dag var de kun adskilt af 5,4 sekunder og selv den lille forskel blev elimineret efter lørdagens første prøve, som Arai vandt og hvorefter de to kørere stod fuldstændigt lige på samme tid. Den efterfølgende prøve gav igen et lille forspring til Araujo på 1,6 sekund, men det blev på transportstrækningen herefter, at P-WRC reelt blev afgjort. Arai blev standset på transporten til en rutinemæssig teknisk kontrol. Der blev ikke fundet nogen problemer her, men pausen betød, at hans bremser – som stadig var gloende efter prøve 11 – fik bremsevæsken til at koge og det opdagede japaneren i næste sving på transportstrækningen, hvor han kørte af vejen. Han kom videre, men styretøjet var skadet, så tempoet blev sat ned. Da han så oven i købet punkterede og måtte skifte hjul på næste prøve, befandt han sig pludselig næsten 4 minutter efter sin portugisiske konkurrent.

Araujo satte herefter tempoet ned og kørte for at komme i mål til en sikker sejr. Arai satte stribevis af hurtigste tider, men lige lidt hjalp det ham. Til gengæld var hans andenplads aldrig truet – så hurtige var de to førende i forhold til resten af feltet.

Foto: Ralliart Italy

Resultat:
1: Armindo Araujo (P)/Miguel Ramalho (P) – Mitsubishi Lancer Evo IX
2: Toshihiro Arai (J)/Daniel Barritt (GB) – Subaru Impreza (+3:16,7)
3: Miguel Angel Baldoni (RA)/Jose Diaz (RA) – Mitsubishi Lancer Evo IX (+8:53,0)
4: Benito Guerra (MEX)/Javier Marin (MEX) – Mitsubishi Lancer Evo X (+17:49,6)
5: Gianluca Linari (I)/Paolo Gregoriani (I) – Subaru Impreza (+21:32,7)

VM-stilling:
1: Armindo Araujo (P) – 40
2: Patrik Flodin (S) – 25
3: Anders Gröndal (N) – 18
-: Toshihiro Arai (J) – 18
5: Gianluca Linari (I) – 16
6: Miguel Baldoni (RA) – 15
7: Fabio Frisiero (I) – 12
-: Benito Guerra (MEX) – 12
9: Martin Semerad (CZ) – 10
10: Reijo Muhonen (FIN) – 8