Svenske Patrik Flodin fik sin nyetablerede satsning på P-WRC mesterskabet sat flot i gang med en sejr i Jordan. Men det var ikke let spil – der var tæt kamp hele vejen.

Tonen blev slået an fra start. Efter 3 hastighedsprøver var der 3 kørere, som hver havde sat en hurtigste tid og det var da også de samme tre, som førte rallyet an efter torsdagens prøver. Blot 12,3 sekunder skilte de tre med Patrik Flodin i en tidlig føring foran tjekken Martin Semerad og portugisiske Armindo Araujo.

Semerad, som sidste sæson kørte med i Pirellis udviklingsprojekt for unge rallykørere, lagde pres på Flodin fra starten fredag morgen, men han måtte hurtigt trække sig med problemer med det bagerste differentiale på sin Mitsubishi. Flodin kunne dog på ingen måde slappe af, for selv om han var hurtigst på de fleste prøver, så var Araujo kun få sekunder efter, så noget sikkert forspring blev det aldrig til.

Begge kørere klagede over lidt småproblemer. Flodin havde haft en knækket krængningsstabilisator at slås med mens Araujo ikke havde var tilfreds med opsætningen af undervognen på sin Mitsubishi. Det fik ham til – på trods af at han kun var 23,9 sekunder efter Flodin – at sænke tempoet og køre sikkert om lørdagen. Måske kostede det ham i sidste ende en mulighed for sejren, da baghjulsophænget på Flodins Subaru begyndte at give efter på næstsidste prøve. Flodin måtte tage den med ro på sidste prøve, men var ikke selv bekymret. “Jeg vidste, at hvis jeg kørte forsigtigt, skulle det nok gå,” udtalte han bagefter. Det havde han så også tid til, for han havde opbygget et forspring på over to minutter og satte kun et halvt minuts tid til. Hvis ikke Araujo havde kastet håndklædet i ringen lørdag morgen, havde Flodin nok været knap så rolig.

Sejren betød, at Flodin nu har kontakt med Araujo i mesterskabskampen. Måske portugiseren senere på sæsonen vil ærge sig over, at han kørte så konservativt i Jordan.

Foto: Tony Welam

Resultat:
1: Patrik Flodin (S)/ Göran Bergsten (S) – Subaru Impreza
2: Armindo Araujo (P)/Miguel Ramalho (P) – Mitsubishi Lancer Evo X (+1:56,6)
3: Nicholai Georgiou (GB)/Joseph Matar (LBN) – Mitsubishi Lancer Evo X (+18:18,4)
4: Spyros Pavlides (CYP)/Chris Patterson (GB) – Subaru Impreza (+19:11,9)
5: Amjad Farrah (JOR)/Nancy Al-Majali (JOR) – Mitsubishi Lancer Evo IX (+24:17,5)
6: Rui Wang (CHN)/Hongyu Pan (CHN) – Subaru Impreza (+27:31,9)
7: Paulo Nobre (BRA)/Edu Paula (BRA) – Mitsubishi Lancer Evo X (+44:39,1)

VM-stilling:
1: Armindo Araujo (P) – 58
2: Patrik Flodin (S) – 50
3: Anders Gröndal (N) – 18
-: Toshihiro Arai (J) – 18
5: Gianluca Linari (I) – 16
6: Miguel Baldoni (RA) – 15
-: Nicholai Georgiou (GB) – 15
8: Fabio Frisiero (I) – 12
-: Benito Guerra (MEX) – 12
-: Spyros Pavlides (CYP) – 12