Det blev kørerne fra Pirelli Star Drivers – en serie for unge talenter – som tog godt for sig af pokalerne i Rally Finland. P-WRC blev vundet af esteren Ott Tanak (billedet) og en anden Pirelli kørere, new zealandske Hayden Paddon, blev nummer 3.

Pirelli Star Drivers er en serie, som køres i udvalgte VM-rallies. Her dyster 5 unge kørere, udvalgt i slutningen af 2009, i helt identiske Mitsubishi Lancer Evo X’ere. At der er tale om talentfulde kørere må siges at være bevist efter Rally Finland. Rallyet i sig selv er uhyre krævende og de lokale finske kørere er ikke sådan at bide skeer med (der var hele 49 gruppe N biler til start i rallyet), men alligevel var to af de 5 Pirelli-kørere med helt i front fra starten.

Selv om Rally Finland talte til P-WRC mesterskabet, så havde flere af de førende i mesterskabet valgt rallyet fra i deres program. Sikkert af ovennævnte årsager, for få steder er konkurrencen så hård som i Finland. En, som valgte at stille op, var imidlertid vinderen af årets første afdeling, svenske Patrik Flodin, som her så sin chance for at hale ind i mesterskabsstillingen.

Det så også ganske lovende ud fra starten, hvor det dog først var finske Juha Salo og Ott Tanak, som gik i klinch med hinanden om førstepladsen. Herefter fulgte Flodin og 3. pladsen blev halvvejs igennem fredagen vekslet til en andenplads efter Tanak, da Salo kørte af vejen på prøve 7. Flodin kunne dog ikke hænge på den unge Pirelli-kører og han var ikke helt tilfreds med sin Subaru, som han syntes virkede lidt død i det.

Det var der øjensynligt en årsag til, for efter et par prøver om lørdagen måtte Flodin se en god pointhøst forsvinde ud i horisonten, da motoren i Subaruen sagde stop og han måtte udgå. Ott Tanak havde herefter en solid føring foran finske Jukka Ketomaki, som var på vej op igennem feltet efter han havde sat tid til med en punktering. Tanak har tidligere i år ofte været den bedst placerede Pirelli-kører for så blot at køre galt hen imod slutningen af rallyet, så det var med en vis spænding, kørerne kørte ud til de sidste prøver. Men denne gang svigtede Tanak ikke. Han kørte sig til en sikker sejr foran Ketomaki og endnu en Pirelli-kørere, Hayden Paddon. Tanak er støttet af det estiske rally-es, Markko Martin, der ser ham som den næste store kører fra det lille baltiske land, og noget kunne tyde på, at Martin har set rigtigt.

I mesterskabsstillingen skete der ikke forskydninger i toppen, da Flodin udgik. Portugisiske Armindo Araujo fører stadig med 8 point foran Flodin.

Foto: Pirelli

Resultat:
1: Ott Tanak (EST)/Kuldar Sikk (EST) – Mitsubishi Lancer Evo X
2: Jukka Ketomaki (FIN)/Kai Risberg (FIN) – Mitsubishi Lancer Evo X (+1:28,3)
3: Hayden Paddon (NZ)/John Kennard (NZ) – Mitsubishi Lancer Evo X (+3:06,0)
4: Anders Gröndal (N)/Veronica Engan (N) – Subaru Impreza WRC Sti (+4:55,3)
5: Alex Raschi(I)/Rudy Pollet (I) – Mitsubishi Lancer Evo X (+10:13,1)
6: Martin Semerad (CZ)/Michal Ernst() – Mitsubishi Lancer Evo IX (+11:36,2)
7: Reijo Muhonen (FIN)/Miika Teiskonen (FIN) – Mitsubishi Lancer Evo X (+13:02,0)
8: Rui Wang (CN)/Yiping Chen(CN) – Subaru Impreza WRX STi (+18:02,9)
9: Peter Horsey (EAK)/Calvin Cooledge (GB) – Mitsubishi Lancer Evo X (+18:25,1)
10: Nick Georgiou (GB)/Joseph Matar (LB) – Mitsubishi Lancer Evo X (+19:07,7)

VM-stilling:
1: Armindo Araujo (P) – 58
2: Patrik Flodin (S) – 50
3: Hayden Paddon (NZ) – 40
4: Toshihiro Arai (J) – 30
-: Anders Gröndal (N) – 30
6: Gianluca Linari (I) – 26
7: Ott Tanak (EST) – 25
7: Paulo Nobre (BRA) – 18
-: Emma Gilmour (NZ) – 18
-: Jukka Ketomaki (FIN) – 18
-: Martin Semerad (CZ) – 18