De regerende danmarksmestre i 4WD-klassen Brian Madsen og Anja Posorski var bedst i første afdeling af Mekonomen Rally Championship.’

DM-premieren blev afviklet omkring Süderbrarup lige syd for den dansk/tyske grænse, hvor Peugeot-parret blev bedste danske mandskab.

Ærkerivalerne Christian Jensen/Freddy Pedersen bød igen på tæt kamp om at blive bedste danske par i ADAC Wikinger Rallye. Fredag aften havde de forsvarende Danmarksmestre fået opbygget et forspring på 8,1 sekunder. Efter lørdagens fire første hastighedsprøver var forspringet vokset til 17,7 sekunder, men så gik det pludselig den anden vej. Christian Jensen/Freddy Pedersen vandt de efterfølgende fem hastighedsprøver, og så var forspringet reduceret til 5,2 sekunder inden den afsluttende hastighedsprøve i værtsbyen Süderbrarup.

På den forholdsvis korte hastighedsprøve var Brian Madsen/Anja Posorski 2,2 sekunder hurtigere, og dermed kunne parret vinde sæsonpremieren.

Samlet blev Max Christensen/Ole R. Frederiksen for andet år i træk tredjebedste danske mandskab i ADAC Wikinger Rallye, hvor de sluttede foran veteranen Tim Svanholt/Carina Møller, der gjorde comeback til rallysporten efter et års pause. Dette par var bare to sekunder foran et andet tophold, Ib Kragh/Mie Petersen, der havde problemer med bilen undervejs.

– Det var dejligt at starte med maxpoint. Mit team leverede en fin indsats med at holde bilen perfekt kørende i det meget svære løb. Både Christian og jeg har leveret vor bedste i dag, og vi er faktisk hele 2½ minut foran tredjebedste danske hold, siger Brian Madsen i en pressemeddelelse.

– Det var et ekstremt udfordrende rally med veje, der snoede sig hele tiden. Det var dejligt at komme så godt fra start på sæsonen, siger codriver Anja Posorski.

Næste afdeling af danmarksmesterskabet i rally er 18.-19. maj i Juelsminde.

Samlet vinder blev Herbold/Kölbach i Ford Fiesta S2000 foran Wallenwein/Kopczyk i Skoda Fabia S2000

Foreløbigt resultat af ADAC Wikinger Rallye – første afdeling af DM i rally: 

1. Brian Madsen/Anja Posorski, Peugeot 207 Super 2000, 1:38:33,2
2. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Peugeot 207 Super 2000, 1:38:40,8
3. Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Subaru Impreza, 1:41:12,9
4. Tim Svanholt/Carina Møller, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:42,52,1
5. Ib Kragh/Mie Petersen, Peugeot 207 Super 2000, 1:42:54,1
6. Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Suzuki Swift Maxi 2000, 1:43,27,0

Her kan du se video fra shakedown med bl.a. Kjeld Seidlers Peugeot RCZ, Kim Boisens BMW M3 m.fl.