VM for kørere skal afgøres i Brasiliens Grand Prix, når der på søndag køres det sidste Formel 1-løb i 2012 sæsonen.

Brasiliens Grand Prix køres på Autodromo Jose Carlos Pace ved Sao Paolo – banen er nok bedre kendt under dens tidligere navn Interlagos.

Banen er 4.309 meter lang, og der køres ligesom i USA mod uret. Tidligere var banen kendt for sin ujævne overflade, men den blev forbedret allerede i 2007. Både pit-indgangen og selve pit-bygningerne vil være nye i år.

Endnu engang skal afgørelsen i årets VM for kørere findes i det sidste løb i Brasilien. Sidst vi så en tæt finale var tilbage i 2008, hvor Felipe Massa vandt løbet, men hvor Lewis Hamiltons overhaling af Timo Glock på sidste omgang gjorde briten til verdensmester.

På papiret og i øvrigt også ifølge bookmakerne, så er Sebastian Vettel klar favorit til at tage endnu en VM-titel. Den store joker kan blive vejret, for kommer der regn, vil alt kunne ske. Der er større risiko for uheld, der kan få afgørende betydning for, hvem der bliver verdensmester. Og vejrudsigten spår pt. temmelig meget regn på søndag. For meget regn kan dog også vise sig som en fordel for Vettel, da der kan blive lange perioder med safety-car eller at løbet flages af før tid, så der ikke gives fulde point.

Lidt længere nede i feltet er Sauber-teamet kun 12 point efter Mercedes, så de to teams kæmper om femtepladsen for konstruktører. Det er i høj grad pengene det handler om i den kamp – jo bedre placering desto flere penge kaster Concorde-aftalen af til Formel 1-feltets teams.

I bunden af feltet er der en lignende kamp mellem Marussia og Caterham, hvor førstnævnte team pt. ligger på tiendepladsen.

Favoritterne til at vinde løbet er Sebastian Vettel og sidste søndags vinder Lewis Hamilton. Vettel har den hurtigste racer i Formel 1-feltet pt., og McLaren-teamet er tæt på – Hamilton er den hurtigste kører i det engelske team.

Sebastian Vettel bliver verdensmester, hvis han slutter foran Fernando Alonso. Fernando Alonso kan blive verdensmester ved følgende tre muligheder:

1. Hvis Alonso vinder, og Vettel bliver fem eller dårligere placeret.

2. Hvis Alonso bliver nummer to, og Vettel bliver nummer otte eller dårligere placeret.

3. Hvis Alonso bliver nummer tre, og Vettel bliver nummer ti eller dårligere placeret.

Er pointene lige mellem de to kørere, så vil Sebastian Vettel blive verdensmester, da han har flest sejre i år.

Der er lagt op til en tæt finale i afslutningen af årets VM, når Brasiliens Grand Prix køres på søndag klokken 17:00 dansk tid.