Michel Nykjær var på vej mod en samlet femteplads og sejr i Yokohama Trophy i WTCC, da en punktering kostede den videre deltagelse i løbet på Hungaroring.

Men trods skuffelsen var der alligevel positive miner hos Pole Position Denmark-folkene, efter sydsjællænderen havde kørt første løb med den nye 1,6 liters turbomotor – trods de forventede småproblemer.

– Vi har haft nogle indkøringsproblemer i det, man vil kalde for kategorien børnesygdomme, men sådan er det, når man skal køre en ny motor ind, siger Michel Nykjær i en pressemeddelelse.

– Jeg endte med at kunne køre lige op med dieselbilerne og Tom Coronel, der har en BMW med den nye type motor, så det gik fornuftigt, fortsætter han og sætter allerede denne uge kursen mod Spanien for at teste videre med den nye motor.

– Vi skal have testet, for at vi kan få noget mere power ud af den. Jeg synes, at vi har en god base, for mange andre har haft de samme problemer, da de begyndte med deres motorer, så der skal bare testes. Og jeg skal til Spanien i den kommende uge for at teste den, og det glæder jeg mig til. Jo mere, jeg får testet, jo bedre, siger han.

Løbsresultaterne fra weekenden fortæller ikke det sande billede om bilen, den nye motor og Nykjær. Særligt andet løb var danskere med helt fremme, og i første løb var han uheldig og blev straffet hårdt for at cutte banen.

– Jeg startede som nummer 13 og alle stillede op på tørvejrsdæk, men på den første omgang kom der pludselig regn, og så stoppede de løbet. Da det blev genstartet, kunne jeg køre mig op, og da vi gik ud på næstsidste omgang, lå jeg til at vinde privatcuppen. Jeg var nummer fem generelt og lå lige bag Tom Coronel på fjerdepladsen, da jeg pludselig punkterede, siger han.

Nykjær blev alligevel klassificeret som 13. i løbet.

Næste løb i WTCC er på Brno i Tjekkiet den 18. og 19. juni.

Foto: fiawtcc