Michel Nykjær kunne for anden gang i 2011-sæsonen kalde sig dobbeltvinder efter en FIA WTCC-afdeling.

I de to løb i VM-finalen i Macau vandt sydsjællænderen fra Pole Position Denmark begge løb i Yokohama Independents Trophy – resultater, der sendte ham på andenpladsen i mesterskabet, lige overgået af landsmanden Kristian Poulsen. Særligt den sene introduktion af 1,6-liters motoren fra tyske Lehmann har kostet resultater i løbet af sæsonen.

– Det var en rigtig god afslutning på sæsonen. Nu har jeg vundet fire af de seneste seks løb blandt privatkørerne, og når jeg kikker tilbage på året, så kan jeg kun være tilfreds. Vi havde nogle problemer først på året, som gjorde, at vi siden har skullet indhente, men det har vi også gjort, selv om vi manglede lidt til sidst. Men tillykke til Kristian med titlen og tak for kampen, siger Michel Nykjær i en pressemeddelelse.

I andet løb havde Nykjær en længerevarende dyst med verdensmesteren Yvan Muller – inden da havde han et hårrejsende øjeblik i knækket på langsiden.

– På langsiden kom jeg ned til et sving, hvor jeg helt som normalt slap gassen lidt, men så begyndte bilen at sejle og have kurs mod autoværnet. Men jeg klarede den. Det var en fed redning, siger Michel Nykjær.

– Han (Muller, red.) lå længe bag mig og jeg trak flere steder fra ham. Men jeg koncentrerede mig om at score point til privatkørernes mesterskab, og da der ikke var nogen af mine konkurrenter i nærheden, valgte jeg at køre på det sikre. Macau er en speciel bane. Presser man citronen, kan det gå galt. Og går det galt i Macau, så har du ingen muligheder, slutter Nykjær.

Nykjær forhandler ifølge Racemags oplysninger med flere teams om deltagelse i WTCC i 2012.