Tjekkiske Brno er ikke kendt som den mest kuperede bane i WTCC-kalenderen, men for den ene dansker bliver muligvis op ad bakke.

Pole Position Denmarks Michel Nykjær forventer fortsat motorproblemer i femte afdeling af FIA WTCC, når han igen stiller til start med den nye 1,6 liters turbomotor.

– Vi testede motoren tirsdag, men vi har stadig problemer med, at den sætter ud, hvilket den også gjorde på Hungaroring i løbene. Der har ikke været nogle problemer i dynoen, hvor den har kørt, så det er lidt op ad bakke for os, siger Michel Nykjær til Racemag.

Motoren, der er bygget for Sunred-teamet af tyske Lehmann Motor, er ikke langt i udviklingen, og det mærkes for den danske kører.

– Den har ikke helt samme effekt som konkurrenterne, så forventningerne er ikke så høje. Vi kører med motoren, da organisationen stiller krav om det, men teamet er lidt bagud, og det er surt, siger danskeren.

Sidste år havde Nykjær godt med fart i den dengang dieseldrevne Leon på Brno – i år er forventningerne lidt mere afdæmpede.

– Jeg lå treer sidste år, da et stik i motoren røg ud. Det er en BMW-bane, så forhjulstrækkerne får det måske hårdt, men på den anden side, så ligger den ikke så skidt til mig – jeg havde i hvert fald god fart på sidste år. Vi kæmper videre, men krydser fingre for motoren, slutter Nykjær.

Trods problemerne med motoren, der sætter ud, lå Nykjær med i kampen om femtepladsen senest i Ungarn, indtil en punktering satte ham ud af spil.

WTCC-kørerne kastes ud i træningen lørdag formiddag, inden det går løs med kvalifikation. Løbene vises på Eurosport

Skema for femte afdeling af WTCC på Brno:

Lørdag:

Practice 1: 09:00- 09:30
Practice 2: 11:30 – 12:00
Qualifying Q1: 14:00 – 14:20
Qualifying Q2: 14:25 – 14:35

Søndag

Warmup: 09:00 – 09:15
Race 1: 13:05 – 13:35
Race 2: 15:15 – 15:40

Foto: fiawtcc.com