Michel Nykjær var blandt de bedste kørere i Yokohama Trophy-mesterskabet i WTCC i weekendens første løb i Porto, men i andet løb røg sydsjællænderen baglæns i tabellen.

Det var en hård overhaling fra en af konkurrenterne, der kostede kørebarheden i Pole Position Denmarks Sunred Leon 1,6T, fortæller Nykjær. Dermed kunne han ikke gentage den fine andenplads fra første løb.

– Det resultat var jeg opsat på at gentage i det andet heat, og jeg var også kommet nogle pladser frem, da jeg lå og kæmpede med Franz Engstler, siger Michel Nykjær.

– Jeg gav fint plads til ham i et sving, men så endte han bare med at mase mig ind i muren. Bagefter kørte bilen meget mærkeligt. Rattet sad skævt, så jeg måtte kæmpe for at komme i mål. Det blev så kun på en 13. plads, men under de omstændigheder var det ganske godt, siger han videre.

Under kvalifikationen var Nykjær igen ramt af teknisk problem med den nye motor i den nu tidligere SEAT.

– Desværre skete der det, at en benzindyse til den ene af de fire cylindre i motoren gik i stykker i starten af tidtagningen, og så kunne motoren naturligvis ikke yde det, den skulle, forklarer køreren fra Pole Position Denmark.

– Motorproblemet lørdag og Engstlers påkørsel af mig søndag var selvfølgelig ærgerlig, men rent faktisk lykkedes det mig at hale godt ti point ind på de førende i privatkørernes mesterskab, så det har været en positiv weekend, siger Michel Nykjær.

Foto: fiawtcc.com