Det var en ærgerlig Michel Nykjær, der måtte parkere sin Sunred Leon allerede på første omgang efter at være startet i forreste startrække.

En kollision mellem mærkekollegerne Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro og Nykjær kostede deltagelsen for de to sidste.

– Min teamkammerat Gabriele Tarquini ramte ind i Tiago Monteiro, så Tiago ramte ind i mig og vi begge to røg af banen. Det var ærgerligt, at det var mine to teamkammerater, der var skyld i min afkørsel, siger Michel Nykjær i en pressemeddelelse.

– Jeg havde ellers helt nye dæk på og var klar til at presse på. Jeg startede sammen med folk som Tom Coronel og Franz Engstler, som ellers er kørere, jeg godt kan klare mig imod. Derfor var det endnu mere irriterende, at jeg blev kørt af, men sådan er det nogle gange i WTCC.

I første havde Nykjær ikke helt samme fart som kørerne bag sig – og efter løbet stod det klart hvorfor.

– Jeg kunne ikke forstå, at bilen kørte mærkeligt lige fra starten, for vi havde ellers sat helt nye dæk på, men i pausen inden andet løb viste det sig, at der var en dækfejl. Der var simpelthen røget to håndfulde gummi af den midterste del af dækket, så det var nok derfor, at bilen kørte så dårligt. På den baggrund er jeg mere glad for min syvendeplads.

Næste afdeling i FIA WTCC køres den 30.-31. juli på Oschersleben – en af VM-banerne tættest på den danske grænse.

Se sammendrag her:

Foto: fiawtcc.com