Denne weekend afvikles fjerde afdeling af FIA WTCC på Zolder. Danske Michel Nykjær skal revanchere sig for den ærgerlige exit på Monza på vej mod en sensationel sejr.

Det er første gang, at WTCC-besøger banen uden for Bruxelles. Det kan spille til Nykjærs fordel, da de nuværende teams og kørere dermed ikke har samme solide erfaringer med banen, som det har været tilfældet på Curitiba og Monza. Nykjær starter dog helt på en frisk, når han skal køre på den belgiske bane.

– Jeg har aldrig kørt på Zolder. Jeg har dog lært de andre baner ved at se onboardvideoer fra SEAT’erne, så jeg sidder ved computeren og lærer bremsepunkterne og så videre, siger Michel Nykjær til Racemag.

Den danske WTCC-kører er placeret i Sunred-teamet, der deler alt med SR Sport-teamet med Gabriele Tarquini, Tom Coronel og Jordi Gené.

– Jeg får god hjælp fra både ingeniører og kørere – det kan dog være, det stopper, nu hvor jeg har været oppe og drille dem, spøger Nykjær.

Da alt er nyt for Nykjær i denne sæson – både bil, baner og team – ser han det som en udviklingsproces. Danskeren finder da også mere og mere fart, og senest var han næsthurtigst i warmuppen på Monza og holdt den tidligere verdensmester og nuværende VM-etter Yvan Muller bag sig i hele løbet. Selv peger Nykjær særligt på én styrke:

– Jeg er blevet helt god til starterne i den SEAT, og jeg er kommet godt afsted i de seneste afdelinger,slutter Nykjær.

Husk: Du kan se tidsskema og links til livetiming mm. på www.racemag.dk/events

Foto: FIA WTCC