Uheldet vil tilsyneladende ikke slippe Michel Nykjær, der efter at have ligget som nummer syv indledningsvist igen må slippe muligheden for et topresultat på grund af en punktering.

På allersidste omgang i FIA WTCC’s første løb på Portimao-banen punkterer Nykjær på venstre forhjul. Danskeren lå på daværende tidspunkt på ottendepladsen, hvilket konverteres til en pole position i andet løb. Nykjær humper i mål og klassificeres som nummer 17.

Mere held var der til Kristian Poulsen, der igen kører et flot resultat hjem i klassen for privatkørere. Med en 11. plads samlet og en tredjeplads blandt privatkørerne viser BMW-køreren igen de danske farver på bedste vis.

Vinder af løbet blev Tiago Monteiro, der på sin hjemmebane kørte fra pole position til en sejr foran Yvan Muller. Gabriele Tarquini tager tredjepladsen og sammen med Yvan Muller fortsætter de med at rykke fra i den samlede stilling, hvor Muller fører.

Portimao-banen er blevet berømmet for et spændende baneforløb, der da også gav masser af dramatik og overhalingsmuligheder. Blandt andre Michel Nykjær var involveret i en heftig kamp med Norbert Michelisz i begyndelsen af løbet. De to stødte dog sammen, da Michelisz drejer ind i Nykjær, hvilket ser ud til at give en mindre skade på venstre baghjul.

Andet løb køres sent søndag eftermiddag og vises på Eurosport fra klokken 17.30

Resultatet af første WTCC-løb på Portimao:

1  MONTEIRO SEAT Leon TDI
2  MULLER Chevrolet Cruze
3  TARQUINI SEAT Leon TDI
4  FARFUS BMW 320si
5  MENU Chevrolet Cruze
6  CORONEL SEAT Leon TDI
7  MICHELISZ SEAT Leon TDI
8  BARTH SEAT Leon TDI
9  HERNANDEZ BMW 320si
10  O’YOUNG Chevrolet Lacetti
11  POULSEN BMW 320si
12  TURKINGTON BMW 320si
13  ENGSTLER BMW 320si
14  D’ASTE BMW 320si
15  VAULKHARD Chevrolet Lacetti
16  ROMANOV BMW 320si
17  NYKJAER SEAT Leon TDI
 HUFF Chevrolet Cruze
 GENE SEAT Leon TDI
 BENNANI BMW 320si
 PRIAULX BMW 320si