Hurtigst i de to træningspas og pole position og sikker sejr i første løb ved søndagens DM-Finale. Alt gik Michel Nykjærs vej indtil andet løb, hvor det igen blev bevist, at alt kan ske i motorsport.

– Det var nok det mest sindssyge løb, jeg har kørt, siger den nu dobbelte DTC-mester.

– Vi var fuldstændig overlegne i regnvejret i denne weekend. Vi var over et sekund hurtigere end de næste, hver gang vi kørte. Men så gik alt pludselig galt i andet heat med en skadet bil, og så endte jeg alligevel med at kunne køre den sikkert hjem i tredje heat. Jeg har aldrig været med til noget lignende. Det var vildt, virkelig vildt.

Den suveræne sejr i første kvalifikationsheat betød, at Chevrolet Lacetti-køreren passerede den pointscore, som den fraværende James Thompson, England, havde fået opbygget. Men såvel teamkollegaen Henrik Lundgaard, Hedensted, som Jan Magnussen, England, havde stadig en mulighed for at indhente Michel Nykjær.

– Vi regnede en hel del i dag, og da jeg skulle ud til andet heat, tænkte jeg, at jeg nok ikke kunne vinde, selv om jeg lå i skyggen af Jan, indrømmer Michel Nykjær. Men ligesom sine to rivaler endte han med at udgå fra dette løb.

– Da jeg kom rullende med defekt gearkasse og så Jan holde, tænkte jeg, at det var dejligt, for det var min konkurrent i mesterskabet, og da jeg kørte ind i pitten, kunne jeg se, at Lundgaard holdt længere fremme. Det var meget godt, så nu skulle vi bare have lavet min bil til tredje heat, for jeg førte med otte points, så Jan skulle vinde, og jeg skulle blive fem-seks stykker, siger Nykjær videre.

– Jeg skulle starte syver og Jan skulle starte tolver, så jeg skulle egentlig bare ud og køre sikkert. Midt i tredje heat, hvor jeg lå placeret på en 5.-6. plads, tænkte jeg, at jeg bare skulle køre den hjem. Nu var den der.

Slutstillingen i DTC 2009:

1. Michel Nykjær, 254
2. Jan Magnussen, 250
3. James Thompson, 239
4. Henrik Lundgaard, 237
5. Per Poulsen, 214
6. Jason Watt, 190
7. Jens Møller, 181
8. Martin Jensen, 162
9. Kasper Jensen, 124
10. Michael Carlsen, 123
11. Tom Pedersen, 79
12. Joachim Stephansen, 72
13. John Nielsen, 72
14. Kim Morgan Jensen, 66
15. Casper Elgaard, 65
16. Hans Hartmann, 47
17. Peter Ager, 27
18. Kristian Poulsen, 14
19. Roland Poulsen, 8

Foto: Thomas Norsted