Michel Nykjær hentede gode point og en sejr i rookie challenge i FIA WTCC’s første løb på Brno, men i andet løb satte defekt i dieselpumpen atter danskeren på sidelinjen.

Michel Nykjær havde ellers efter en kanonstart lagt sig bag den førende Colin Turkington og den senere vinder Andy Priaulx på tredjepladsen. Men allerede før første omgang var afviklet sagde motoren i Nykjærs SEAT Leon TDI stop.

I andet løb, hvor jeg lå treer, sluttede det hele, inden der var gået en omgang, på grund af elektrisk defekt i dieselpumpen, siger en kortfattet Michel Nykjær i en pressemeddelelse.

I WTCC Rookie Challenge for nye deltagere gik Michel Nykjær glip af værdifulde point på grund af motorskaden, men han holder dog tredjepladsen bag de to øvrige SEAT-kørere Fredy Barth og Norbert Michelisz.

I den kommende weekend deltager Michel Nykjær i Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken i København, hvor han kører penge ind for “Race for Riget” – et arrangement, hvor publikum kan købe racerture med kendte kørere, og hvor hele overskuddet går til Rigshospitalets afdeling for børn og unge. 

– Jeg kommer i min sponsor Pole Position Denmarks Porsche 911 turbo Cabriolet med 500 hestekræfter og firehjulstræk, og jeg lover alle, der køber en tur med mig, at jeg vil give dem en ægte fartoplevelse ned ad Nørre Allé, siger Nykjær, der også deltager i klassen for biler op til 1976 i en Porsche 911 RSR.

Næste gang Nykjær skal i aktion i WTCC er den 5. september på Oschersleben.

Foto: fiawtcc.com