Den nykårede DTC-mester og dobbelte europamester Michel Nykjær får mulighed for at forsvare sin titel. Det bekræfter Chevrolet Motorsport Danmark nu.

Sammen med Perfection Racing vandt Nykjær mesterskabet sidste år på Salzburgring i Østrig. Det markerede samtidig indledningen på de to parters samarbejde, der kulminerede med DTC-titlen for nyligt.

Nu kigger teamet mod europamesterskabet, som denne gang skal afgøres på Braga Circuit Vasco Samerio i Portugal den 25. oktober.

Som dobbelt mester og i en bil, han nu kender ud og ind, ligger favoritrollen måske allerede på sydsjællænderen.

– Ja, det er jeg jo nok, når jeg kommer derned med to sejre i træk. Men der kommer mange andre, som er indstillet på at vinde mesterskabet, så der skal nok blive hård kamp om det. Som vi så i DTC-finalen, så kan alt ske – og da især, når det hele skal afgøres på samme dag. Det kunne være fedt at vinde igen og lave hattrick, men det gælder om at komme i mål i begge heats, siger Michel Nykjær til teamets hjemmeside.

Braga-banen bliver dog et helt nyt bekendtskab for både team og kører.

– Vi kender ikke noget til den overhovedet. Ray Mallock, som jo ellers har hjulpet os tidligere, når vi har været udenfor Danmark, har heller ikke kørt på banen tidligere, så vi må finde en opsætning der dur under fredagens test, siger teamchef Kent Bo Steffensen.

Michel Nykjær har dog forberedt sig lidt på banen foran computeren.

– Ja, jeg har været inde på YouTube og kigge. Man kan altid finde noget derinde og der er da også nogen, der har lagt videoer ind fra Braga banen, så jeg har kunnet danne mig et lille indtryk af den, siger han og peger på et trumfkort.

– Vi har en ny ingeniør med til løbet. Det er en mand, som jeg har arbejdet sammen med tidligere, da jeg kørte i Seat. Han er meget dygtig og vi forstår hinanden godt. Det er uhyre vigtigt, når han skal overføre min fornemmelse af bilens opførsel til den rigtige undervognsopsætning, siger Michel Nykjær.

Foreløbigt er Norbert Michelisz også bekræftet til europamesterskabet. Ungareren kører for SUNRED takket være førstepladsen i SEAT Leon Eurocup. To øvrige Chevrolet Lacetti/Nubira kommer også til start fra Bamboo Engineering med BTCC-køreren Harry Vaulkhard og Duarte Felix da Costa, der kører i det portugiske mesterskab.

Se videoen fra ETCC 2008 her

Foto: Thomas Norsted