Formel Ford er den danske racerklasse, der om nogen forbereder unge danske talenter til en international motorsportskarriere. Tag eksempelvis Danmarksmesteren fra 2008. I dag er Kevin Magnussen, Roskilde, en del af McLaren-teamet og har ved flere Formel 1-løb været på standby som reservekører, hvis en af teamets faste kørere skulle få forfald.

At Formel Ford er så god en talentskole, hænger bl.a. sammen med de udfordringer, det giver at køre i klassen. Hårde og kontante racerbiler, hvor man skal kunne sit kram for at få succes. Men en klasse, som også giver udfordringer, og netop en ny udfordring vil de danske Formel Ford-kørere blive mødt af i weekend.

De hjemlige racerbaner FDM Jyllandsringen, Padborg Park og Ring Djursland skiftes nemlig for en weekend ud med Nordens eneste Formel 1-bane. Fra 1973 til 1978 blev der på Scandinavian Raceway afviklet VM-løb, hvor de gamle danske Formel Ford-profiler Tom Belsø og Jac Nellemann var med på deltagerlisten, ligesom der i firserne og halvfemserne også blev dystet om DM-point på banen. Nu er det så den næste generation, som skal prøve kræfter med racerbanen ved Anderstorp, og det bliver en udfordring for de fleste.

Joakim Darbom, Sverige, er dog en undtagelse. Svenskeren har i de senere år været fast inventar i den danske Formel Ford-serie, hvor han i sidste måned vandt en afdeling på Ring Djursland, men derudover har han også kørt enkelte løb i den svenske Formel Ford-serie på netop Scandinavian Raceway. Det må alt andet lige gøre ham til favorit.

To kørere er dog ikke helt novicer, når Formel Ford-feltet i weekenden ruller ud på Scandinavian Raceway. RS Competion har nemlig tidligere på året været en tur i Sverige for at teste på banen, og det giver teamets to kørere – Michael Markussen, Kolding, og Lasse Sørensen, Svenstrup (foto) – en fordel, så de måske kan forsvare de aktuelle placeringer i toppen af tabellen, som de sikrede sig ved premieren på Ring Djursland.

Spændende at følge på Scandinavian Raceway bliver også Frederik Schandorff, Rønde. Da kampen om årets danske Formel Ford-mesterskab tog sin begyndelse på Ring Djursland, var den tidligere gokartkører bedste debutant, hvilket bragte ham frem på en foreløbig tredjeplads i mesterskabsstillingen.