Prefinale og finale i Bahrain

Også VM i langdistanceløb – World Endurance Championship (WEC) – nærmer sig sin afslutning. Prefinale og finale afvikles med en uges mellemrum, og begge køres på Bahrain International Circuit i ørkenstaten af samme navn.
Prefinalen finder sted den kommende lørdag, og køres over 6 timer. Tre danskere er til start, og her knytter sig størst interesse til mesterskabskampen i GTE Am. Nicklas Nielsen og holdkammeraterne hos AF Corse Rovera/Perodo har bragt sig i spidsen med 102 points; et godt stykke foran nærmeste forfølgere. Flasker resultaterne sig kan Nicklas & Co sikre sig FIA Endurance Trophy før tid, og dermed kan den 24-årige dansker gentage succesen fra 2020. Til Start i LMP2 er det danske team High Class Racing med Dennis Andersen og Anders FjordbachJan Magnussen afløses af den tidligere Formel 1-kører Robert Kubica, mens også Mikkel Jensen er med i GTE Am.

Løbet lørdag d. 30. oktober kan følges live på Eurosport og TV2, samt livestreames på seriens hjemmeside www.fiawec.com . Start kl. 10 formiddag dansk tid.

VM i karting

Den kommende weekend markerer for mange sæsonens højdepunkt i karting. Her afvikles nemlig VM for klasserne OK og OK junior, hvor mesteren findes i en altafgørende finale søndag. Løbet skulle oprindelig være afholdt i Brasilien, men grundet fortsatte covid 19-restriktioner er arrangementet med kort varsel flyttet til Campillos-banen ved Malaga i Spanien.
I OK er Danmark repræsenteret ved August Therbo og Mathias Bjerre Jakobsen, mens David Walther, Jonathan Weywadt, Tobias Bille Clausen, Louis Leveau, Christian Dannemand og Freya Normann er til start i OK Junior. Begivenhederne livestreames på FIA Kartings hjemmeside her.

Conrad jagter titel


Selveste højhastighedsbanen Monza lægger asfalt til, når sidste afdeling af det åbne italienske mesterskab for Formel 4 køres den kommende weekend. Conrad Laursen jagter det prestigefyldte rookiemesterskab, og er inden løbet i spidsen foran sønnen af den tidligere Formel 1 kører Riccardo Patrese; med fornavnet Lorenzo.   
Livetiming & streaming på f4championship.com

Rossel til World Final

Den årlige finale for de verdensomspændende Lamborghini Super Trofeo-mesterskaber køres den kommende weekend på banen i Misano. Til start for Danmark er Kevin Rossel. Lamborghini Super Trofeo World Final er tidligere vundet af Dennis Lind og Frederik Schandorff

Mikkel Njor i Tyskland

Når Sachsen Rally afvikles den kommende weekend er det med dansk deltagelse i form af Mikkel Njor og Karsten Isaksen. Deltagelsen er kommet i stand via et samarbejde med Opel Motorsport i Tyskland, og Mikkel skal til start i den nye elektriske rallybil Opel Corsa-e. Mikkel Njor blev sidste år kåret som Årets Talent i rally af DASU.

Mikkel Njor overtager i den anledning DASUs Instagram-konto, hvor du kan få et sjældent blik bag kulissen – følg med her.

Nostalgi på Brands

I mange år var Formel Ford og det uofficielle Verdensmesterskab Formel Ford Festival et ”must” for alle unge banekørere med ambitioner. En sejr her blev bemærket af alle og var et stort karrieremæssigt spring.
Siden er Formel Ford de fleste steder afløst af Formel 4 som den primære begynderklasse i bilsport, men klassen eksisterer stadig i bedste velgående på græsrodsniveau. Det er også tilfældet i Danmark.
I 2021 er det 50 år siden den første Festival blev afviklet, og organisationen bag (BRSCC) har lagt alle kræfter i for at markere jubilæet.
Blandt deltagerne er flere tidligere vindere, og set med danske øjne er det særdeles interessant. Således er Jan Magnussen (vinder 1992) og Dennis Lind (vinder 2010) blandt de tilmeldte. Også Jason Watt har vundet Festivalen (1994).

Læs mere på løbets hjemmeside her