WRC’s nye promotor er nu blevet godkendt i World Motor Sport Council, WMSC.

The Sportsman Media Group og Red Bull Media House skal sammen stå i spidsen for WRC, der officielt mistede sin promotor tidligere i år med North One Sports konkurs.

Promotorne skal videreudvikle WRC de kommende år, fremgår det i en meddelelse, der også beretter om en ny struktur – eller i det mindste nye navne på supportklasserne.

WRC-2 er det nye navn for Super 2000 World Rally Championship, og klassen vil fremover være åben for firehjulstrukne biler under R5, R4 og S2000-reglementerne, mens der også vil være et mesterskab for Gr. N-biler.

PWRC bliver afløst af FIA WRC-3, der nu vil være et mesterskab alene for tohjulstrukne biler i R1, R2- og R3-klasserne.

Juniorklassen, som forhåbentlig næste år vil have dansk deltagelse fra DASUs talentprogram, skifter navn fra FIA WRC Academy til FIA Junior WRC Championship.

Samtidig er det besluttet, at deltagende teams i WRC blot skal deltage i ét oversøisk rally fra næste år for at åbne for flere deltagende teams. Det er heller ikke længere et krav, at WRC-biler, der ikke deltager i VM for konstruktører, skal være af seneste homologering. Det åbner op for, at teams kan indsætte ikke helt opdaterede WRC-biler i de forskellige rallies.