Ganske som ventet bød også den forgangne weekend igen på store internationale resultater indenfor banesporten. Det blev det ventede mesterskab til Frederik Schandorff, podiepladser samt en lovende optakt til VM i karting. Og så fik Danmark en IndyCar-kører!

Frederik Schandorff vandt GT Open

En syvendeplads i weekendens første løb lørdag var nok for Frederik Schandorff og italienske Michele Beretta. De opnåede points var nok til at hjemtage den samlede sejr i GT Open-serien for GT3-racere (Pro), så søndagens i Barcelona løb betød mindre. Her blev det til en tredjeplads til Lamborghini-teamet. Frederik vandt sidste sæson underkategorien Pro/Am, er indplaceret i Lamborghinis officielle GT3 Junior Program og kører for Vinzenso Sospiri Racing.

Læs mere på motorsportdanmark.dk her og se highlights fra løbene

Bastian Buus tæt på rookie-titel

En punktering lørdag kostede formentlig Bastian Buus mesterskabet for rookies i løbsserien Porsche Carrera Cup Deutschland. Til gengæld hentede Bastian en flot tredjeplads og blev bedste rookie i søndagens afsluttende finale på Hockenheim, men der manglede sølle tre points til vinderen i rookiemesterskabet. I det samlede mesterskab blev han P7.
2021 har også budt på vellykket debut i endurance-racing for Porsche-teamet Allied Racing for den 18-årige sydjyde.
Læs mere på motorsportdanmark.dk her

I næstsidste runde af ADAC TCR hentede Martin Andersen en tredje- og en femteplads, og indtager inden sæsonfinalen en samlet tredjeplads i mesterskabet.
Endelig hentede Nicolaj Møller Madsen en syvende- og ottendeplads i næstsidste afdeling af ADAC GT4.

Podie til Michelle i Portugal

For andet løb I træk i sluttede Michelle Gatting og holdkammerater i Ferrari-teamet Iron Lynx på podiet i afdeling af European Le Mans Series (ELMS). I finaleløbet på banen i Portimao blev det til en tredjeplads i GTE.
Derimod bød løbet på en ny skuffelse for Malthe Jakobsen i LMP3. Malthes holdkammerat blev tidligt i løbet involveret i et sammenstød som kostede alle muligheder for en topplacering.
Læs mere på Michelles Facebook-side her.

Vellykket generalprøve

Den kommende weekend afholdes VM for klasserne OK og OK Junior på Campillos-banen i Spanien. Hvis resultatet i weekendens opvarmningsløb på banen er noget at gå efter ser det godt ud for de danske farver. David Walther hentede pole position og sejre i heats og prefinale, før han afsluttede weekenden med en andenplads i finalen for juniorer. Også Jonathan Weywadt og Tobias Clausen nåede finalen, mens de øvrige danske deltagere desværre ikke havde heldet med sig.

Første dansker i Indy 500

Christian Lundgaard skifter den kommende sæson fra Formel 2 til NTT INDYCAR Series, hvor han stiller til start for RLL Racing. Kontrakten gælder hele sæsonen, og det betyder, at Christian som den første dansker stiller til start i det legendariske Indy 500, der køres sidste weekend i maj.
For inden skal den 20-årige jyde dog først afslutte den indeværende sæson, hvor der resterer to løb i F2-mesterskabet.