Nürburgring GmbH, der er selskabet der ejer og driver hele den legendariske bane i Tyskland, ser ud til at gå konkurs. Det fortæller avisen Rhein-Zeitung. Oplysningerne kommer fra velinformerede kilder, skriver avisen.

Tyskland har spurgt EU om lov til at støtte Nürburgring GmbH med 13 millioner Euro(ca. 97 mio. kr). Selskabet har nemlig en stor gæld, og er derfor konkurstruet. Derudover skulle Nürburgring GmbH også have lov til at udskyde afbetalingerne på et 330 millioner Euro lån (ca. 2,5 mia. kroner). Det lån er hos den statsejede Investerings- og Strukturbank (ISB).

Ulovlig statsstøtte

Redningsplanen fik dog ikke grønt lys i EU. Dermed kan Tyskland ikke længere gøre noget for at redde selskabet bag Nürburgring. En kurator kommer derfor til at afgøre skæbnen for banen, der kan blive solgt i en eller flere dele.

Ifølge Rhein-Zeitung betrager EU-Kommisionen hjælpen til den pressede bane som ulovlig statsstøtte, og har derfor sagt nej. EU undersøger i øjeblikket en mistanke om, at der er givet op til 524 millioner Euro i uautoriseret statsstøtte til Nürburgring GmbH. Den sag er stadig i gang.

Denne sæson forventes at blive kørt som planlagt. Derefter er fremtiden uvis.