Der bliver næsten landskampstemning, når Danboring Rally Denmark fredag og lørdag køres med Ans mellem Viborg og Århus som base. Løbet er finalerunden i Danmarksmesterskabet, men det har også tiltrukket sig en række udenlandske hold, som vil kæmpe mod de bedste danske.

Det gælder ikke mindst i den såkaldte R2-klasse, der med sine ni startende hold bliver den største enkeltklasse i Danboring Rally Denmark. Og der bliver tale om et topmøde, hvor mestrene fra Norge, Sverige og Danmark skal i direkte kamp.

”Det bliver rigtig spændende,” siger Kim Madsen, Slagelse, som sammen med Line Lykke Jensen, Slagelse, i september blev Danmarksmestre i deres Peugeot 208 R2.

”Det svenske hold stiller til start med søsterbilen til vores Peugeot. Den blev købt hjem af Peugeot Sport Dealer Team DK og solgt videre til Sverige, hvor den har vundet. Jeg tror, at det bliver et rigtigt nervepirrende løb.”

Det er Mattias Adielsson, Sverige, som har kørt i bilen, hvor han to gange er blevet mester i det, der svarer til 2WD-divisionen herhjemme. I 2013 med Christoffer Bäck, Sverige, og i denne sæson med Bo Holmstrand, Sverige. Og det bliver med Christoffer Bäck, at Mattias Adielsson stiller til start ved Danboring Rally Denmark.

Norge stiller med flere hold i R2-klassen, men det absolutte trumfkort bliver Steve Røkland/Monica Engan, begge Norge. De startede sæsonen i en Ford Fiesta R2, men skiftede senere til en Peugeot 208 R2 og endte som norske mestre i 2WD-divisionen.

Bannerførerne for danskerne i R2-klassen er naturligvis Kim Madsen/Line Lykke Jensen, men der er også andre rød/hvide hold med i feltet. Jacob Jensen/Claus Kammersgaard, Broby/Grindsted, har tidligere på årets vundet 2WD-divisionen og ligger aktuelt på sølvmedaljepladsen i DM, men ved Danboring Rally Denmark kommer der også en række nye hold til start i klassen.

Jacob Madsen/Arly Larsen, begge Dianalund, starter i en Opel Adam R2, men det bliver også første gang, at man i DM-sammenhæng vil kunne opleve to Citroën C2 R2-racere med dels Jan Jacobsen/Asger Kvist, begge Holstebro, og Michael Broberg Sørensen/John Veis, Gjern/Fårvang.

Om Danboring Rally Denmark

Danboring Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 31. oktober-1. november. Løbet får base i Ans mellem Viborg og Århus og kommer til at tælle som finalen i kampen om dels Danmarksmesterskabet i rally, dels West Euro Rally Cup samt North European Zone Championship for juniorkørere.