Nürburgring Nordschleife – som også går under navnet “The Green Hell” – snor sig med sine 20,8km gennem de tyske Eifel bjerge, og står med sin imponerende historie, længde og udfordrende baneforløb, som en af verdens mest kendte og frygtede racerbaner blandt motorsportfans verden over. Nu planlægges en eksakt 1:1 kopi af banen i Nevada, USA! – Det skriver gtspirit.com

Udover, at være enhver bilentusiasts Valhalla, anvendes banen ofte af bilproducenter og medier, til at teste og promovere nyt materiel og sammenligne omgangstider – til tider udvikles der endda specielle udgaver af diverse biler som en “Nürburgring Edition”. En tendens som Top Gear værten James May ofte udtrykker sin store utilfredshed ved – at en enkelt bane kan have så stor indflydelse, at nye modeller udvikles med det ene formål at køre hurtigt på én bane. Men banens påvirkning, er svær at benægte og inspirerer andre.

Bruton Smith, direktør for Speedway Motorsports, har foreslået at der bygges en nøjagtig kopi af den tyske bane i Nevada. I et interview med SiriusXM Sports, taler han om muligheden for at opføre kopien af Nürburgring uden for Las Vegas. Den 84 årige Smith har været i tale med guvernøren og “Bureau of Land Management” (BLM) som administrerer over 75% af Nevadas landområder. Smith har forhåbninger om, at BLM vil donere de ca. 32 km² som projektet kræver.

Hvis der gives grønt lys fra myndighederne, vil Smith – med hjælp fra ingeniører i Tyskland – skabe en eksakt kopi af banen. Han siger desuden, at banen ikke skal bruges til racing – men kun tests. En stor fordel ved den foreslåede bane, er at den vil kunne bruges alle årets 12 måneder, hvilket iflg. Smith ikke er muligt i Tyskland (red. primært pga. vejret). Nevada Ringen skal kunne anvendes af bilproducenter såvel som private.

Hele ideén lyder noget langt ude, men det ER trods alt Las Vegas – en by som i forvejen er fyldt med kopier. Men Nürburgrings legendariske status, er ikke kun baseret på dens historie, men også regionens ofte udfordrende vejrforhold – Las Vegas nyder godt af helårs solskin, det kan man ikke ligefrem sige om banen i Tyskland.

Tosset idé og forslag ? Hvad siger i ?