Kris Nissens Volkswagen Motorsport tager denne uge hul på endnu en udfordring under forberedelserne til en fuld WRC-sæson i 2013.

Rally Sweden danner ramme  for anden afdeling af WRC. Og rallyet hos vores skandinaviske brødre har en helt særlig plads hos Volkswagen-teamet.

– Sverige er et helt særligt rally. Det er den eneste VM-afdeling på is og sne, og det giver derfor de bedste muligheder for at få værdifulde erfaringer i frysende kuld. Det er for os en vigtig indsats i vores forberedelser på VM-indtoget med Polo R WRC, siger Kris Nissen i en pressemeddelelse.

Volkswagen-teamet stiller igen med to Skoda Fabia S2000, men kører som i Rallye Monte-Carlo uden for mesterskabet.

– Ved sæsonstarten i Monte Carlo viste begge vores kørere, Sébastien Ogier og vores juniorkører Kevin Abbring stærk form. I Sverige overtager som planlagt Andreas Mikkelsen juniorbilen, siger Nissen videre.

Andreas Mikkelsen, der med 22 år er den yngste vinder af IRC-titlen, deler i 2012 IRC-indsatsen for Skoda UK med udvalgte løb for Volkswagen Motorsport.

– Swedish Rally er så godt som hjemmebanerally for mig, da en del går ind gennem Norge. Jeg håber, at der er mange fans til at støtte mig. Takket være min sejr i den tilsneede sæsonstart i det norske mesterskab er jeg optimalt forberedt, siger Andreas Mikkelsen, der har Ola Fløene ved sin side.