Den danske GT-kører Nicolaj Møller Madsen blev i sidste øjeblik kaldt ind som stand-in til GT4 European Championship.

Et opkald som Pro Sport Performance-teamet formentlig ikke fortryder et sekund. Danskeren sikrede nemlig teamet en andenplads i lørdagens race, og endnu bedre – en sejr i søndagens løb!

Nicolaj Møller Madsen på sejrsskamlen i Pau 2016

 

Teamets hidtil bedste resultat har været en 11. plads, så den hurtige fynbo fik endnu engang understreget sine evner bag et rat.

Løbet blev kørt på den legendariske bybane i Pau, Frankrig. I lørdagens kvalifikation sikrede teamet sig dobbelt pole, og allerede senere samme dag skulle det første løb afgøres.

Lørdagens aften-løb bød på svære forhold i form af et voldsomt regnvejr, som skulle klares med slicks på den hurtige GT4 Porsche. Dog formåede danskeren at sikre bilen en solid andenplads kun tre sekunder fra bil nummer et, mens der var halvandet minut ned til nummer tre.

Weekendens andet løb skulle køres søndag, og her startede det en smule kaotisk.

– Søndag var en udfordring for os. Der var kun et smalt tørt spor, og resten af banen var meget våd. I en nærkamp i starten blev vi ramt på forhjulet og sporingen blev slået lidt ud. Heldigvis gik resten af løbet fuldstændig vores vej, og vi kunne slutte weekenden af med en fantastisk sejr, afslutter Møller Madsen efter champagnesprøjt fra øverste podietrin.

Med weekendens forrygende resultater ryger Nicolaj Møller Madsen nu også op på en samlet andenplads i mesterskabsstillingen, og det er på trods af, at han kun har kørt to ud af fire løb.

Næste store udfordring venter allerede om to uger. Her drager Nicolaj Møller Madsen mod Nürburgring i Tyskland, hvor det gælder det prestigefyldte 24-timersløb sammen med Prosport Performance.