Nicolaj Jacobsen, dette års treer i Zetec-cuppen i Formel Ford-DM, er i gang med forberedelserne til den kommende sæson.

Den unge kører med det i danske formelkredse så kendte efternavn har netop testet for tyske SL Racing på Hockenheim.

Her blev det til en noget blandet oplevelse. Køreren startede ud på brugte dæk for at lære bil og bane at kende på brugte dæk. Efter frokost fik danskeren nyere dæk på, men angiveligt var dækkene så dårlige, at nye dæk senere på dagen betød en langt lettere kørt Formel Renault.

Med både far Henrik Jacobsen og sponsoren Top Ten Garage ved pitmuren

– Nicolaj kørte ud og straks var balancen meget bedre, og derfor blev bilen nemmere at køre. Nicolaj kørte halvandet sekund hurtigere end sin hurtigste omgang, som var på det første sæt dæk. Det var en stor lettelse, at det var dækkene som havde en fejl og ikke Nicolaj.  Det sker, at et sæt dæk kan være utroligt dårlige, men det sker heldigvis sjældent. Desværre ødelagde det et par træningspas for Nicolaj og hans udvikling, lyder det i en meddelelse fra Nicolaj Jacobsen.

Formel Renault Eurocup-køreren Oscar Tunjo var også på banen, så der var et direkte sammenligningsgrundlag med en af de hurtigste i dette års Eurocup. Med brugte dæk monteret manglede Nicolaj Jacobsen to sekunder til Tunjo, der med nye dæk og godt med erfaring havde en naturlig overhånd.