Kampen om årets mesterskabstitler i Formel Ford-klassen tegner mere uforudsigelige end det længe er set i Danmarks eneste klasse for formelbiler. Det er konklusionen efter det første af den danske løbsserie to udenlandsbesøg, for efter løbene på svenske Karlskoga er Nicolai Sylvest, Jægerspris, hoppet fra fjerde- til førstepladsen i det danske mesterskab, mens Mikkel O. Pedersen, Struer, har taget et næsten tilsvarende kvantespring fra tredje- til førstepladsen i Zetec Cuppen!

Løbene ved det traditionsrige Veledromloppet i det centrale Sverige var også ganske usædvanlige for Formel Ford-klassen. Udover at tælle til det danske mesterskab talte løbet også til North European Zone-mesterskabet, hvilket gav et felt på hele 26 biler fra Norden, men derudover var flere af løbene præget af regn, hvilket gav flere kørere mulighed for at brillere.

Det første løb blev kørt på en bane, der blev mere og mere tør, og her stod den generelle kamp mellem Antti Buri, Finland, der normalt kører i det britiske mesterskab, og Joakim Darbom, Sverige, der er fast mand i den danske serie. Ved målstregen var der knapt et sekund mellem dem, men Joakim Darbom kunne dog notere sig sin første maksimumscore til det danske mesterskab foran Michael Markussen, Kolding, og Nicolai Sylvest.

Forud for det andet løb havde der været kraftig regn, og selv om denne stoppede før løbet, så gjorde den fugtige asfalt, at kørerne med de tungere Zetec-biler faktisk kunne gøre sig gældende. Således præsterede Mikkel O. Pedersen og debutanten Nicolaj Jacobsen, Mårslet, at køre sig frem til generelle placeringer som henholdsvis nummer fem og syv trods deres ældre maskineri, og deres omgangstider var også så gode, at de skulle starte tredje og sidste løb fra de forreste rækker!

Andet heat gav endnu en generel sejr til Antti Buri, mens Joakim Darbom på ny tog maksimumpoint til det danske mesterskab foran Morten Dons, Struer, der ligesom de øvrige danskere aldrig før havde kørt på Karlskoga-banen.

Tredje og sidste heat gav atter en generalsejr til Antti Buri, der dermed tog den samlede sejr i North European Zone-mesterskabet. Denne gang var det dog den forsvarende danske Formel Ford-mester, Jesper K. Egebart, Børkop, der fulgte ham over målstregen og tog sæsonens første sejr, hvor der bag ham var skarp konkurrence mellem Niklas Dall Knudsen, Haderslev, og Nicolai Sylvest om tredjepladsen. Niklas Dall Knudsen tog den, men de placeringer, som Nicolai Sylvest kørte hjem, betød, at nordsjællænderen ikke bare kunne erobre andenpladsen i North European Zone-mesterskabet, men også erobre føringen i det danske mesterskab.

Blandt Zetec Cup-kørerne var det Nicolaj Jacobsen, der havde den største pointhøst, men da han som debutant ikke har været med i de to foregående afdelinger af mesterskabet, kunne Mikkel O. Pedersen overtage føringen fra Mikkel Byrialsen, Århus. Men der er kun et point mellem dem.

Problemer med setup og det våde underlag gjorde weekenden mere end besværligt for Nicolai Sylvest, der trods alt kan holde sommerferie i toppen af tabellen.

At bilen var problematisk at køre, blev også understreget af, at Nicolai Sylvest blot satte en omgangstid som niendehurtigste, hvilket også blev hans startplacering til sidste heat.

”Teamet valgte derfor inden heatet at skifte støddæmperne, men det havde ikke afhjulpet problemet med bilen, for den understyrede stadig. Først bagefter fandt vi ud af, at det var en fejl på chassiset,” siger Nicolai Sylvest, der dog leverede en god start, foretog en række gode overhalinger og kom i mål som nummer fire ud af de i alt 26 startende.

Slutfacit af den stabile og hurtige kørsel blev dog en sensationel andenplads i det Nordiske Mesterskab samt så mange gode point, at Nicolai Sylvest nu kan holde sommerferie på førstepladsen i det danske mesterskab for Formel Ford. Men han håber ikke at holde pause.

”Teamet er i gang med at undersøge mulighederne for, at jeg kan starte i de tre sidste afdelinger af Euro Cuppen, som køres i juli og august på de store internationale baner som Spa i Belgien, Zandvoort i Holland og Nürburgring i Tyskland,” siger Nicolai Sylvest. ”Ellers bliver mit næste løb i den danske serie på Padborg Park den 11.-12. august, hvor førstepladsen skal forsvares.

Kampen om de danske mesterskaber i Formel Ford genoptages efter sommerferien på Padborg Park.

Mesterskabsstilling (toppen)
1. Nicolai Sylvest Van Diemen-Duratec

114

2. Morten Dons Van Diemen-Duratec

112

3. Michael Markussen Aquila-Duratec

107

4. Lasse Sørensen Van Diemen-Duratec

97

5. Joakim Darbom Van Diemen-Duratec

72

6. Steffen Møller Ray-Duratec

65

7. Niklas Dall Knudsen Aquila-Duratec

63

8. Nicolas Beer Van Diemen-Duratec

58

9. Fabian Hamprecht Van Diemen-Duratec

50

10. Jesper Egebart Ray-Duratec

33

     

Mesterskabsstilling – Zetec Cup
1. Mikkel Overgaard Pedersen Vector-Zetec

154

2. Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec

153

3. Mathias Storbank Van Diemen-Zetec

138

4. Nicolaj Jacobsen Van Diemen-Zetec

68

5. Sander W. Mortensen Van Diemen-Zetec

30

6. Kasper B.K. Rasmussen Aquila-Zetec

20