Den danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen, sluttede i bunden i årets anden afdeling af FIA World Championship i Portugal, hvor han sammen med teamkammeraterne fra AF Corse blev ramt af en voldsom punktering. 

Hvad der startede godt, ændrede sig hurtigt til en kæmpe skuffelse for Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Alessio Rovera i årets anden afdeling af FIA World Endurance Championship, som blev afviklet på Formel 1-banen Portimao i den forgangne weekend. Blot én time inde i det otte timer lange VM-løb eksploderede højre fordæk på trioens Ferrari 488 GTE i en så voldsom grad, at bilen måtte trækkes i garagen og repareres for omfattende skader. 

– Vores løb sluttede lige dér. Desværre. Det var Francois (Perrodo, red.), som startede løbet, og han var flyvende og havde kørt os frem til en femteplads, da ulykken skete. Selv med de 30 kilos ekstra vægt, som vi var blevet pålagt efter sejren på Spa, havde vi en stærk og hurtig bil, og så er det ærgerligt, at en punktering skulle ødelægge det hele for os, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Det lykkedes for AF Corse-teamets mekanikere at få bilen fikset og rullet ud igen. Men arbejdet i garagen havde kostet dyrebare omgange og sendt holdet ned i bunden af stillingen, og således blev resten af løbet blot spørgsmål om at få bilen sikkert til mål.

– Man møder op for at vinde og kan mærke, at det hele spiller, og når man så ryger ud af kampen og ender med at køre mod sig selv, så bliver det en anelse træls. Men sådan er racing nogle gange. Hvis der var nogle, som til gengæld fik vist deres performance i dag, var det vores mekanikere. Det var helt utroligt, at de fik bilen klar igen, for den var virkelig smadret. Det har på mange måder været en god weekend, men den kunne desværre have været så meget bedre. 

Næste opgave for Nicklas Nielsen er endnu en afdeling af FIA World Championship, eftersom tredje runde afvikles på italienske Monza den 16.-18. juli. 

Foto: Ferrari Media