Når det lørdag går løs med tredje afdeling af Dansk Super Rally, så sker det i bogstavelig forstand midt i Naturens Rige. 

Rally Naturens Rige er det rette navn for Ikast og Omegns Motor Klubs arrangement, der løber af stablen i Ringkøbing-Skjern Kommune – en kommune, der bryster sig af netop at være rige på natur. 

Deltagerne blandt de knap 60 tilmeldte mandskaber får dog netop tid til at kigge alt for meget på alt det grønne og farverige udenfor, da de fire prøver, der hver skal gennemkøres to gange, nok skal aktivere både kører og codriver. 

I alt 73 kilometer skal deltagerne ud på, med transport er det 194 kilometer. 78 % af kilometerne er fast underlag, som er så velkendt for de danske rallies, men de resterende 22 % er grus og skal nok give udfordringer for deltagerne. Vejrudsigten har også budt op med lidt vådt vejr undervejs, men i skrivende stund ser det ud til at holde tørt omkring rallycentrum i Tarm.

Længste prøver er Tanholm-prøven, der er 12,1 kilometer. De øvrige ligger på 7,7 til 8,7 kilometer, og Dejbjerg-prøven (SS4 og SS8) tæller også som powerstage, hvor deltagerne har muligheden for at samle ekstra point til mesterskabet. 

”Det er er kompakt rally som vi kender dem i DM-serien med fire prøver og en blanding af asfalt og grus – det skal nok give lidt ekstra kolorit! Det er prøver, der ikke er kørt på i 25 år, så deltagerne burde ikke kende dem i forvejen. Og da vi kører i Vestjylland, så er det også hurtige prøver, for der drejer vejene ikke så meget,” siger Bjarne Rosenlund Nielsen, der er løbsleder.

Hvor deltagerne i lørdagens DM-rally formentlig får udfordringer med underlaget, har planlægningen af rallyet givet panderynker hos løbsledelsen i IMK. 

”Det har været en stor udfordring at planlægge det her med de mange regler, der skal overholdes. Det har været svært at gætte på antallet af deltagere og så planlægge ud fra det, så vi overholder retningslinjerne. Og da der så kom nye, strammere krav her forleden fra myndighederne, så måtte vi kigge hinanden dybt i øjnene, for vi skulle lave meget om igen. Men vi har lagt så mange timer i det, så vi håber på et godt rally under de omstændigheder, vi nu har,” siger Bjarne Rosenlund Nielsen videre. 

Rallyets hovedkvarter er beliggende ved Tarm Idrætscenter. Starten går klokken 12.01 lørdag.

Følg det på rallyresult.dk på linket her

Se DM-stillingen i Dansk Super Rally her.

Foto: Allan Post Christiansen

Fototekst: Kan nogen stoppe Kristian Poulsen/Ole R. Frederiksen, der er i front af Dansk Super Rally 2020?