Yvan Muller tog en start-mål-sejr i første løb på Donington, hvor der var masser af dramatik omkring danskerduellen mellem Michel Nykjær og Kristian Poulsen.

Begge danskere arvede et par placeringer i starten, hvor først Colin Turkington kørte af banen og derefter Tiago Monteiro måtte køre i pit med et teknisk problem.

Nykjær lå forrest i en gruppe, der bød på masser af kampe. I dysten om Nykjærs 7. plads – andenplads i Yokohama Trophy – var der flere overhalingsforsøg fra Kristian Poulsen, Colin Turkington og Robert Dahlgren. Helt som ventet kom det også til afkørsler og påkørsler, hvor den mest heftige på 6. omgang skete, da Robert Dahlgren kørte op bag i Kristian Poulsens BMW, så Volvoen lettede.

Begge kunne dog fortsætte, og det efterlod Colin Turkington, der som Robert Dahlgren havde et klart fartoverskud, men ikke kunne finde vej forbi Nykjær. Turkington måtte på 7. omgang undvige Nykjær og køre ud på græsset, da ireren havde det ene hjulpar på græsset under nedbremsningen.

Det gav Nykjær noget luft, men på 9. omgang var Kristian Poulsen igen oppe bag ved sin danske konkurrent, men det blev dog BMW-køreren selv, der måtte slippe en placering. Det var til en hastigt jagende Robert Dahlgren, der på sidste omgang kom forbi danskeren.

Muller vinder foran Huff og Menu i endnu en Chevrolet 1-2-3 foran Tom Coronel og Gabriele Tarquini. Franz Engstler sejrer i Yokohama Trophy i et resultat, hvor både Javier Villa og Norbert Michelisz udgik. Det betyder, at Kristian Poulsen er tilbage i føringen af mesterskabet for privatkørere, mens Nykjær holder fast i femtepladsen – dog nu kun 14 point efter Kristian Poulsen.

Resultat af første løb på Donington Park:

Kører Bil Resultat
1 MULLER Chevrolet Cruze 1.6T 12 omgange
2 HUFF Chevrolet Cruze 1.6T
3 MENU Chevrolet Cruze 1.6T
4 CORONEL BMW 320 TC
5 TARQUINI Sunred SR Leon 1.6T
6 ENGSTLER BMW 320 TC
7 NYKJÆR Sunred SR Leon 1.6T
8 DAHLGREN Volvo C30 Drive
9 POULSEN BMW 320 TC
10 BENNANI BMW 320 TC
11 BARTH Sunred SR Leon 1.6T
12 O’YOUNG Chevrolet Cruze 1.6T
13 TURKINGTON BMW 320 TC
14 ORIOLA Sunred SR Leon 1.6T
15 DUDUKALO Sunred SR Leon 1.6T
16 TANIGUCHI Chevrolet Cruze 1.6T
17 FABIANI BMW 320si Udg.
18 VILLA BMW 320 TC Udg.
19 MICHELISZ BMW 320 TC Udg.
20 MONTEIRO Sunred SR Leon 1.6T Udg.

Foto: fiawtcc.com