Mini gør nu comeback i international rallysport. Det BMW-ejede ikon træder i 2011 ind på WRC-scenen i form af MINI Countryman WRC. Det er britiske Prodrive, der som længe rygtet bygger bilen efter det nye WRC-reglement med 1,6 liters turbomotorer.

MINI Countryman WRC vil køre udvalgte rallies i 2011, inden den indsættes i en fuld sæson i 2012.

Tilbage i 1960erne var Mini Cooper S en fare på grus- og asfaltveje i hele verden med sejre i blandt andet Rally Monte Carlo.

– Dette er et meget spændende nyt motorsportsprogram. Gennem 1960erne fangede Minien hele verden, da den lille bil tog kampen op mod Ford V8’ere og vandt hvad der var et af de hårdeste løb dengang, de 4.000 kilometers Monte Carlo rally. Jeg tror på, at vores nye MINI vil blive en favorit blandt de nyeste rallyfans, ligesom den har begejstret millioner af ejere verden over, siger David Richards, chef for Prodrive i en pressemeddelelse.

Prodrive har efter sigende allerede modtaget ordrer på MINI Countryman WRC, der også bliver stillet til rådighed for kundeteams. Prodrive har tidligere bygget VM-vindere for Subaru. MINI og Prodrive har arbejdet på projektet siden 2009, og rygterne om indtræden i WRC bekræftes altså først officielt i dag.

Foto: Grafik, BMW AG