Mikko Hirvonen stopper i motorsport og rally på topplan.

Efter 13 år på topplan i VM-rally bliver Wales Rally GB 2014 det sidste for den flyvende finne.

162 starter, 15 sejre og 68 podieplaceringer tæller Hirvonens karriere siden debuten i WRC i 2002.

– Jeg har så mange utrolige minder fra de sidste 13 sæsoner! Jeg har fået chancen for at opnå min drøm fra barndommen. Jeg har rejst hele verden rundt, mødt nogle fantastiske mennesker og har elsket hvert et rally og hver en kamp jeg har haft med nogle fantastiske kørere. Jeg har vundet nogle og tabt nogle, helt sikkert, men jeg vil tænke tilbage på dem indtil mine dage slutter med et stort smil, siger Mikko Hirvonen i en pressemeddelelse.

Den 34-årige finne vil nu dedikere mere tid til sin familie og vil finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden.

– Gennem alle årene i min karriere har jeg fokuseret meget på mig selv. Rally har fyldt meget i mit liv, og kalenderen og farten har været uden pauser. Jeg har nydt hvert et minut af det, og selvom jeg stadig nyder at køre, så vil jeg også koncentrere mig om andre vigtige ting, der er del af mit liv, som mine børn og min familie. Der er mange områder, jeg ikke har udforsket endnu, og jeg vil gerne prøve noget nyt, siger han videre og takker samtidig sponsorer og codriver Jarmo Lehtinen.

Hirvonen udelukker ikke, at han kommer tilbage til motorsporten i en eller anden sammenhæng igen.

Hirvonen debuterede i 1998 i rally i en Opel Kadett. Første WRC-rally blev kørt i 2002 i en Renault Clio Super 1600. Året efter fik han første fulde sæson hos Fords VM-team – et team, hvor han også nød sine største succeser.