Mikkel Mac kørte sig i første løb i Formula Renault NEC frem til en sjetteplads i første løb på Assen-banen i Holland.

Danskeren kom dermed to pladser frem fra sin ottende startplads og endte dermed én placering bag titelkonkurrenten Ludwig Ghidi fra danske KEO Racing.

– Vi har simpelthen ikke opsætningen til de hurtige baner. Til kvalifikationen fredag kørte jeg alt hvad jeg kunne på denne fantastiske bane, men tiderne var der bare ikke. KTR teamet gjorde hvad de kunne for at rette op på det, men uden held. Jeg sluttede på 8. pladsen, siger Mikkel Mac i en pressemeddelelse.

”Det gik nogenlunde som jeg havde forventet, fra min 8. startplacering. Jeg fik kæmpet mig op fra min 8. plads til en 6. plads. Men netop som løbet gik i gang, så begyndte det at regne. Det blev ved med at være vådt gennem hele løbet, men selvom jeg plejer at være flyvende i regnvejr, så havde jeg bare ikke farten til at nå forbi Ghidi.”

– Det endte med at blive et ret ensomt løb, jeg havde langt op til den forankørende. Og der var 11 sekunder ned til den næste på 7. pladsen. Så jeg havde bare ikke farten til at slå igen, sådan kan det gå, siger Mac videre.

Det vestsjællandske team KEO Racing fik succes i klassen for ældre biler, hvor Daniel Schilling vandt klassen. Mens bror Dear Schilling blev femmer måtte Johann Ledermair udgå, så Schilling-brødrene dermed igen er helt i front i klassen.

Løbet blev vundet af Karl Oscar Liiv, der normalt kører i Eurocuppen for Formula Renault-bilerne.

Formula Renault NEC kører andet løb søndag.

Foto: Chris Schotanus