Mikkel Mac har nu fundet finanserne og er klar til en fuld sæson i FR Northern European Cup i 2010. Den unge dansker skal køre for KTR-teamet, som han også har testet for ved flere lejligheder.

Første løb i Northern European Cup (NEC) serien løber allerede af stablen den kommende weekend på den tyske Hockenheim bane, men den unge kører fra Nykøbing Falster føler sig fuldt parat til den nye udfordring.

-”Planen er, at jeg skal køre i Northern European Cup-serien i 2010, og såkøre i den større Eurocup-serie i 2011. Jeg håber på en topplacering i serien, da jeg derved kan vinde en Formel Renault 3.5 World Series-test, hvis jeg vinder mesterskabet, og en Formel 2- eller Formel 3-test på de følgende pladser i mesterskabet, siger Mikkel Mac.

Succes i tests sætter falstringens forventninger i vejret forud for sæsonpremieren.

– Jeg håber helt klart på en top 3-placering i mit debutløb. Det er dog svært at vide helt præcist hvad jeg skal forvente. Da vi testede på banen, havde vi – som de fleste teams – tekniske problemer med den helt nybyggede bil, primært gearkasse og bremseklodser. Så vi har ikke en konkret reference at sætte vores forventninger efter, siger Mac i en pressemeddelelse.

– De fleste kørere har også testet meget mere end mig, seriens topteam Van Amersfoort Racing har kørt over 20 testdage. Så det bliver noget af en udfordring. Men jeg kan rigtigt godt lide at køre på Hockenheim, og jeg kender banen fra Formel BMW.

Formula Renault NEC kører otte afdelinger i 2010 med hver to eller tre løb.”

Kalender for Formel Renault 2.0 NEC 2010:

16/18.04 Hockenheim (2 løb)
22/25.04 Brno (2 løb)
03/06.06 Zandvoort (2 løb)
09/11.07 Oschersleben (3 løb)
06/08.08 Assen (2 løb)
27/29.08 Most (3 løb)
01/03.10 Spa (3 løb)
15/16.10 Nürburgring (3 løb)

Foto: Chris Schotanus