Denne weekend køres næste afdeling af Formula Renault NEC på hollandske Zandvoort. I sidste øjeblik har Mikkel Mac sikret sig økonomien til at fortsætte også i disse to løb for det belgiske KTR-team.

Selvom jagten på sponsorkroner tager masser af tid og energi, så føler den blot 17-årige dansker, at han er mere end klar til weekendens race.

– Jeg har tidligere kørt et løb på banen, det var sidste år i Formel BMW. I Formel Renault har man ikke meget banetid. Så det er altafgørende at man har styr på bilens setup, allerede når man kører ud på banen første gang, siger Mikkel Mac i en pressemeddelelse.

– Det er en spændende bane, og jeg nyder at køre på den. Sidste gang jeg kørte på den var som nævnt i Formel BMW. Det var desværre i et team hvor jeg ikke havde nogen ingeniør, der kunne hjælpe mig med et setup. Det resulterede i, at jeg startede løbet helt nede på en 24. plads, og derefter var jeg så frustreret at jeg fik kørt mig helt op på en 12. plads, siger han videre.

KTR-teamet og Mikkel Mac har trods podieplaceringer haft problemer med at finde det sidste i 2010-udgaven af Formula Renault 2.0-raceren. Da teamet har testet forud for løbene, der afvikles sammen med det traditionsrige Formel 3 Masters, så tror danskeren på at de kommer fuldt forberedte.

– Jeg håber naturligvis, at KTR teamet kan give mig en bedre bil. Jeg ved, at de har testet med min teamkammerat. Og deres tilbagemeldinger har været, at de har fundet mere tid i bilen. Altså at teamet nu i langt højere grad ved, hvordan de skal sætte bilen op. Det er jo utroligt glædeligt, for både min teamkammerat og jeg.

Målsætningen er klar for den unge dansker, der skal forsvare andenpladsen i mesterskabet:

– Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne sikre mig en podieplacering til weekendens to løb!

Foto: Peter van Egmond