Få dage før finalen i det europæiske Formel 3-mesterskab er det nu endelig bekræftet, at Mikkel Jensen også kører det uofficielle verdensmesterskab i Macau den 19-22. November. Det skriver Mikkel Jensen og Formula Racing i en pressemeddelelse.

Det traditionsrige løb i Macau er en stor chance for den 20-årige kører, da løbet er bredt anerkendt for at være en af de bedste muligheder for at markere sig blandt sportens største talenter.
– Det er en kæmpe chance for mig, og jeg er først og fremmest glad for, at mit team, Mücke Motorsport, satser på mig som en af deres to kørere til løbet, lyder det fra Mikkel Jensen.
Mikkel Jensen er desuden udvalgt af selve organisationen bag Macau Grand Prix, som traditionelt sender en invitation til alle top-10-kørerne i mesterskabet. Med kun én afdeling tilbage i den europæiske Formel 3-serie, holder Mikkel Jensen en 10. plads.

Formel 3-løbet i Macau samler europæisk og den japansk Formel 3 og er således et topmøde verdens største unge motorsportstalenter. Det benhårde byløb i den kinesiske region blev sidste år vundet af en kører fra netop Mücke Motorsport.

– Det er første gang, jeg kører udenfor Europa, så det er jo en stor nyhed i sig selv, lyder det fra Mikkel Jensen, som først i 2016 går efter at vinde både det europæiske Formel 3-mesterskab samt Macau Grand Prix.
– Banen er omkranset af høje stålvægge hele vejen rundt, og det gælder om at køre så tæt på dem som overhovedet muligt. Det er er løb, som er kendt for at smadre mange biler, selv under træningen, til gengæld bliver der lagt mærke til én, hvis man gør det godt, siger han og tilføjer:
– Man vinder i ikke Macau som rookie, dertil er løbet simpelthen for udfordrende, og selv Max Verstappen, som nu kører Formel 1, nåede ikke top-5 sidste år. Mit team mener, at en placering blandt de otte første vil være en succes, så det går vi efter.

Den gode nyhed om deltagelsen i Macau Grand Prix kommer op til en weekend, hvor den sidste afdeling af det europæiske mesterskab køres. Det sker på Hockenheimring i Tyskland, og målsætningen er klar for Mikkel Jensen. Det er nemlig fortsat muligt at rykke et par pladser frem i den samlede tabel:
– Det er stadig muligt at blive otter eller nier, hvis vi kan komme i top-5 i weekendens tre løb, lyder det fra den unge racerkører.
– Det er anden gang i sæsonen, vi kører i Hockenheim, og sidste gang nåede vi en 4. plads på våd bane, så der er absolut muligheder for gode resultater.

Mikkel Jensen kan efter 10 afdelinger og i alt 30 løb se tilbage på en sæson, som trods flotte podieplaceringer ikke er gået helt som forventet.
– Man kommer ikke bare ind og vinder et hårdt mesterskab. Vores mål var at ende i top-5, og det når vi ikke, men vi har flere gange været hurtigere end dem, som i øjeblikket har en bedre position end mig i mesterskabet, forklarer Mikkel Jensen.
– Når bilen har spillet, har vi reddet på en bølge af succes, men det er svært at bevare dén bølge. Det har været en kombination af små fejl og tekniske udfordringer, og samtidig har jeg været oppe imod kørere, som har flere sæsoners erfaring.
– Men jeg har en god fornemmelse omkring finalen, og så er Macau Grand Prix naturligvis en fantastisk måde at afslutte mit første år i Formel 3.