Den dobbelte danske simracing-mester deltager i Le Mans Virtual Series sammen med Prodrive FYRA Simsport, hvor han skal konkurrere mod Ferrari, Mercedes og Red Bull Racing’s esportshold.

Mesterskabet er arrangeret af franske Automobile Club de l’Ouest, som også arrangerer FIA World Endurance Championship og 24 timers-løbet på Le Mans. I løbet af fem afdelinger på berømte racerbaner, heriblandt også Le Mans, kommer Mikkel Gade til at kæmpe mod toppen af racerkørere fra både de virtuelle såvel som de rigtige racerbaner.
Den virtuelle Le Mans-serie har siden det første løb i 2020 udviklet sig til en kæmpesucces med mere end 81 millioner fans som fulgte mesterskabet sidste vinter. Flere af de helt store teams fra de virkelige racerbaner har set lyset og sætter alle sejl ind for at vinde det digitale mesterskab. Heriblandt også Prodrive, som er bedst kendt for at stå bag Aston Martin Racing’s indsats i FIA World Endurance Championship og dermed også 24H Le Mans.

Samarbejdet glæder Mikkel sig til at være del af:

– Det er et kæmpe skulderklap til teamet, at så professionelt et hold har valgt at lade os stå for deres virtuelle indsats. De ved alt om at vinde på de rigtige racerbaner, og jeg glæder mig til at være med til at skabe succes for dem i esport, siger Mikkel Gade, som kommer til at dele teamets Aston Martin Vantage GTE-racer med teamchef Lasse Sørensen, Andreas Jochimsen og Lasse Bak.

Når sæsonen starter med 8 Hours of Bahrain i weekenden håber Mikkel Gade at hans erfaringer fra de rigtige racerbaner kommer ham til gode, så danskerteamet får en god start på mesterskabet, som nok er det tætteste på et officielt verdensmesterskab i simracing:

– Vi er med for at vinde, og med det kører-lineup tror jeg også at vi kan være med hvor gassen brænder. En sæsonpremiere med en topplacering vil være fantastisk, men vi går ydmygt til opgaven og er klar til at arbejde for et godt resultat, siger Mikkel Gade.
Le Mans Virtual Series vises på Twitch og Youtube på lørdag fra klokken 14.00. Mesterskabet fortsætter til Monza, Spa-Francorchamps og Sebring inden sæsonen slutter med det virtuelle 24 timers Le Mans i januar måned.

Mikkel Gade og Hans Natorp, Gamebox Festival, MCH 2022, . Foto: Bo Skovfoged