Denne weekend tager Michel Nykjær og FIA WTCC-feltet hul på anden afdeling af VM for standardvogne. Det sker i gaderne i Marrakech i Marokko, hvor WTCC kørte for første gang i 2009. Men forberedelserne til de to løb på bybanen har været alt andet end optimale for sydsjællænderen.

– For fem uger siden sprang jeg min akillessene, da jeg spillede badminton med en kammerat. Jeg hoppede op og landede forkert, og så røg den i venstre ben. Jeg har gået med en speciallavet skinne, så det skulle ikke blive noget problem, siger Michel Nykjær til Racemag. Dermed følger WTCC-køreren Tom Kristensen, der som bekendt har fået forpurret forberedelserne til 2010 med en lignende badmintonskade. Men her stopper uheldene dog ikke for Nykjær.

– Mandag vred jeg min skulder af led, så den måtte jeg op sygehuset for at få sat på plads. Det er et gentagende problem, som jeg skal have lavet til vinter, siger Nykjær videre.

Trods uheldene har Nykjær forberedt sig godt siden WTCC sidst kørte – i marts i Brasilien.

– Jeg glæder mig til at komme i gang igen og komme ud og vise noget. Bybanen skulle være bygget lidt om, men ellers har jeg hørt, at de skulle ligge rigtig godt til vores dieselracere. Jeg har forberedt mig ved at se onboardvideo, men det bedste indtryk får jeg i morgen torsdag, når vi skal gå banen rundt. Men lige nu glæder jeg mig bare til at komme ud og give noget gas, siger Nykjær, der onsdag flyver til Marokko sammen med sponsoren Henrik Lind fra Pole Position Denmark.

Nykjær og FIA WTCC kører første træning fredag – se det komplette tidsprogram, tv-tider og link til livetiming her!

Foto: fiawtcc.com