Michel Nykjær har et klart mål for weekendens 7. afdeling af WTCC – han vil tættere på fronten i privatcuppen, Yokohama Trophy.

Sådan kan det se ud, når et felt med standardvogne skal igennem Craner Curves på Donington Park - her BTCC fra tidligere i år (foto: btcc.net)

Og sydsjællænderen har muligvis lidt bedre kort på hånden, da det er britiske Donington Park, der lægger asfalt til weekendens to løb. Banen er ukendt for langt de fleste kørere i feltet og skulle ligge bedre til Sunred/SEAT’en, som Pole Position Denmark-køreren deltager med.

– Min teamkammerat Tarquini mener, at det er en af verdens bedste baner, og det glæder jeg mig til, for jeg har kun set den på fjernsynet, siger Michel Nykjær i en pressemeddelelse.

– Svingene skulle komme meget flydende på banen, og det kan måske være en lille fordel for os. Vi har nogle gange det problem, at Seaten laver for meget hjulspin ud af svingene. Er der ikke så meget start og stop på en bane, er det nemmere at komme på gassen, og så laver bilen ikke så meget hjulspin, siger han videre.

Det er ungarske Norbert Michelisz der fører an i mesterskabet for privatkørerne med 74 point, fem bedre end Kristian Poulsen og 21 bedre end Nykjær på femtepladsen.

– Min målsætning for i år er at vinde privatkørernes mesterskab, så jeg kører efter at få hentet nogle flere point. Før sidste løb var jeg 27 point efter etteren. Nu er jeg 21 point efter. Jeg kommer tættere og tættere på, og jeg er sikker på, at jeg nok skal komme fremad i England. Vi har kun kørt halvdelen af sæsonen, og hvis jeg kan hente point, mens nogle af de andre er uheldige, er jeg pludselig med helt fremme. Jeg presser de andre, og det er dem, som er nervøse nu, slutter han.

Sådan kører FIA WTCC i weekenden på Donington:

Fredag den 15. juli
14:30 – 15:00: Test

Lørdag den 16. juli
10:00 – 10:30: Practice 1
12:00 – 12:30: Practice 2

15:00 – 15:20: Qualifying Q1
15:25 – 15:35: Qualifying Q2

Søndag den 17. juli
10:00 – 10:15: Warm up

12:50 – 13:20: Race 1
15:15 – 15:45: Race 2

Løbene vises på Eurosport – klik her for program.

Foto: BTCC.net