Weekenden på Brands Hatch var en blandet fornøjelse. Man må sige, at vi i sidste ende fik det mest optimale ud af weekenden med den start som den fik. Efter kun 5 omgange i første træning lørdag lander jeg i autoværnet med et ordentligt brag. Banen er ikke den nemmeste at køre på med en blanding af svære store bløde sving og op og ned ad bakker.

Det er den ikke den rette cocktail for en forhjulstrukket SEAT dieselbil. Så en blanding af en svær bane, overstyring og en racerkører på en ny bane gjorde altså, at jeg ufrivilligt måtte parkere med et brag i muren. Det er nok et af de største crash, jeg har haft igennem tiden. Jeg kunne slet ikke fokusere i det første stykke tid, mine øjne sad som om jeg var skeløjet og ville ikke falde på plads. Jeg kom ud af bilen og til mig selv igen, og allerede her er officials i gang med at læsse bilen, og jeg bliver kørt med ambulancen til tjek. Der er heldigvis ikke sket noget, andet end et par trykkede ribben og en forstrakt muskel i venstre side af ryggen, men ikke noget som kunne forhindre mig i at køre videre denne weekend.

Hele SunRed-teamet hjælper til med at gøre Nykjærs SEAT Leon TDI klar

Man må sige, at der på flere måder er et godt sammenhold i WTCC. Efter mit crash stiller Frantz Engstler sin massør til rådighed for mig – det viser sig at være det tyske fodboldlandsholds pensionerede massør. Norbert Michelisz hjælper mig ud af bilen søndag efter andet heat, hvor vi kører i parc fermé, han kan se, min ryg gør ondt, så han hjælper med at holde min hjelm osv. til jeg er ude af bilen. Tiago Monteiro er også henne og tilbyde assistance og spørger til min ryg efter løbet. Forskellige mekanikere på de andre biler i SunRed-teamet er henne og hjælpe med at få sat min bil i stand, så den kan køre igen 3 timer efter jeg holdt i sandet. Så man må sige, at lige på det punkt mærker man et fantastisk sammenhold i WTCC.

Wekenden slutter med en 17. og en 9. plads – så ikke nogen prangende resultater, men dem tager vi næste gang.

Lørdag eftermiddag kommer chefen for SunRed hen til mig og fortæller om et afbud i ETCC i Østrig i weekenden efter Brands Hatch. Afbuddet kommer fra en russisk kører som skulle have kørt SEAT. Bilen er meldt til og SEAT vil gerne have den med i løbet, så han vil gerne arbejde på at få mig ud og køre i Østrig. Der skal selvfølgelig afklares en masse ting først, men i går onsdag gik det hele op, og jeg kan i dag torsdag sætte mig på flyet til Salzburg og deltage i weekenden.

Lad os se hvad weekenden bringer, det bliver helt sikkert hårdt med god konkurrence, men det giver mig også masser af træning. Selvfølgelig kører jeg altid efter en sejr og denne weekend er ingen undtagelse, men jeg ved at der er lige præcis én bil med masser af motorkræft som vil være svær at slå. Den er tilfældigvis ejet af et dansk team og har en engelsk, langhåret kører bag rattet 🙂
       
Mvh

Michel Nykjær

Fotos: Stine Østergaard