Hejsa,

I morgen fredag rejser vi til England for at køre denne weekends løb på Brands Hatch, en bane jeg indtil for nylig aldrig havde kørt på før, men som jeg har hørt meget om i forbindelse med Formel 1 og andre store løb. Min far og min sponsor Henrik er med og følger mig til alle løbene. Det er jo mit første år som professionel  racerkører, så det krævede lidt tilvænning i starten, men nu nyder jeg det i fulde drag og koncentrerer mig 100% om det.

Mine forberedelser op til en løbsweekend er mange. Jeg træner hver dag i motionscenter nogle timer. Efter min akillesseneskade i marts kan jeg desværre ikke løbe endnu, men cykling, roning og almindelig vægttræning kan jeg sagtens udføre. Derudover ser jeg optagelser fra tidligere løb. Jeg ser, hvordan bilerne kører, hvem der er hurtigst osv. I samarbejde med SunRed i Spanien gennemgår jeg materiale fra tidligere år. Jeg har et virkelig godt samarbejde med teamet og er også kommet godt ud af det med mekanikerne, på trods af at nogle af dem kun snakker spansk. Jeg lærer lidt gloser i ny og næ: ”Gas a fondo tiempre” betyder ”fuld gas altid.”

Michel Nykjær, Gabriele Tarquini m.fl. studerer data

Til de allerfleste WTCC-løb er der træning om fredagen, dog ikke denne gang på Brands Hatch. I lørdags (en uge inden løbsweekenden) blev jeg ringet op af SunRed, som havde skaffet en mulighed for at køre på banen. Der var trackday mandag, hvor der var mulighed for at køre SEAT Super Copa, og afprøve banen. Jeg fik hurtigt bestilt en flybillet til søndag aften, og mandag morgen stod jeg på banen klar til at køre. Det var ikke mange timer jeg fik på banen, men det var en god mulighed for at prøve den af, så jeg kender svingene osv. når jeg møder op i weekenden.

Fredag går turen af sted igen, og selvom banen er både hård for dækkene (det snakker vi ikke om) og for SEATerne, så er jeg fortrøstningsfuld. I det selskab skal man være glad for at kunne være med, og hvad der så kommer af uheld må man leve med, men jeg glæder mig nu alligevel til det bliver min tur en dag.

Jeg kommer med opdateringer efter weekenden.

Mvh

Michel Nykjær

Foto: Stine Østergaard