Den kommende weekend begynder et nyt kapitel for Michel Nykjær. Efter to DTC-titler, to ETCC-titler og et enkelt WTCC-løb i sidste sæson, er sydsjællænderen nu på vej op i superligaen for standardvogne. Tirsdag aften rejser den nyudklækkede professionelle racerkører til Brasilien, hvor første afdeling af WTCC skal køres. Og han er klar til kamp.

– Nu begynder så første arbejdsdag som professionel racerkører under Pole Position Denmark. Det bliver rigtig spændende, og jeg er så klar, som jeg kan blive, siger Michel Nykjær til Racemag.

Den tidligere synsmand skal køre i SEAT Leon TDI som privatkører, men i samme regi som semifabrikskørerne Gabriele Tarquini (foto), Jordi Gene, Tiago Monteiro og Tom Coronel. Skiftet tager Nykjær fra Jyllandsringen, Padborg Park og Chevrolet til VM for standardvogne og en dieseldreven, turboladet SEAT. Og Nykjær vurderer selv sine chancer som gode.

– Selvom de andre er semifabrikskørere, så har vi samme materiel. De kender dog banerne og bilen, så der bliver meget nyt for mig at lære. Jeg skal også vænne mig til dieselbilen, som skal køres noget anderledes end de andre forhjulstrækkere, jeg har kørt, siger Nykjær.

I en brugerafstemning på Racemag var knap halvdelen af læserne enige i, at Nykjær kan vinde cuppen for privatkørere. Nykjær selv mener også, at han kan slå konkurrenterne.

– Det kan være svært at vurdere chancerne. Stefano D’Aste og Sergio Hernandez skulle jo være rigtig gode, og Norbert Michelisz kørte også rigtig godt i ETCC sidste år, men jeg tror på, at jeg kan banke dem alle, siger Nykjær.

Årets WTCC er delt nogenlunde ligeligt op mellem privatkørere og fabrikskørere. Nykjær er oppe imod foreløbigt ni konkurrenter i første afdeling, hvor de øvrige ti kørere på startlisten er fabrikskørere.

Racemag følger naturligvis Nykjærs fremfærd i WTCC – løbene kan ses på Eurosport og følges på nettet via livetiming. Se detaljer og links her på Racemag (klik for at komme til ’Events’)