Det unge formeltalent Michael K. Christensen blev fredag hædret for sin indsats i Formel BMW Europa. Den 19-årige racerkører var den mest vindende kører i 2009-sæsonen. Men en diskvalifikation har betydet, at danskerens resultater rent pointmæssigt ikke har haft betydning.

Motorsportsverdenen har dog ikke været i tvivl om, at danskerens bedrifter i Formel BMW har været bemærkelsværdige. Bedste rookie i 2008 og titelkandidat i 2009 giver foreløbig æren som Arets Motorsportstalent – en pris, der fredag blev overrakt af Tom Belsø i Idrættens Hus.

– Jeg er glad for prisen, men jeg kan selvfølgelig ikke vurdere, om jeg har fortjent den. Men jeg er glad for anerkendelsen, siger Michael K. Christensen til Racemag.

Michael K. Christensen lagde stærkt ud med en sejr og en andenplads i 2009
Michael K. Christensen lagde stærkt ud med en sejr og en andenplads i 2009

– Min sæson har jo været op og ned. Jeg har masser af gode minder, men jeg har også lært en hel masse, siger prisvinderen til Racemag om en sæson, hvor han gik fra at være et af de hotteste navne i formelsporten til at blive diskvalificeret pga. en ulovlig del på Mücke Motorsports Formel BMW-racere.

– Jeg føler mig som en vinder efter denne sæson, jeg vandt flest løb i serien, men blev diskvalificeret. Jeg stoler dog på mit team, men det har været svært for nogen af parterne at bevise, hvem der har ret. Vi tabte appelsagen hos FIA, men teamchefen har fortalt mig, at det mere er en principiel sag, siger Michael K. Christensen, der i løbet af sæsonen tog sejre i Barcelona, på Silverstone, på Nürburgring og i Budapest.

Fotos: BMW Motorsport