Michael Christensen skal køre Porsche i topklassen i sportsvognsracing

Porsche præsenterede fredag aften den bil og de kørere, der skal repræsentere Porsche ved deres tilbagevenden til topklassen i sportsvognracing. Danske Michael Christensen var en af de 8 fabrikskørere Porsche offentliggjorde, skal køre deres nye LMDh hypercar, der har fået betegnelsen Porsche 963.

Med annonceringen står det klart, at 31-årige Michael Christensen skifter fra GT klassen til klassen for de hurtige hypercars og han kan nu køre med i kampen om den generelle sejr i de store klassikere indenfor sportsvognsracing. Michael Christensen har været tilknyttet Porsche siden 2012, hvor han startede som juniorkører inden han blev valgt som en af Porsches fabrikskørere. I GT-klasserne har Michael Christensen vundet alle de store klassikere Le Mans, Daytona, Sebring, Spa og Nürburgring ligesom han i 2018/19 vandt det officielle verdensmesterskab i GTE-Pro.

Porsche stiller til start med den nye hypercar i den officielle VM-serie FIA WEC og i den amerikanske sportsvognsserie IMSA. Porsche indsætter to biler i hver serie. Dermed kan Porsche igen kæmpe med om den generelle sejr på Le Mans, Daytona og Sebring. Fordelingen af kørerne i de forskellige serier samt kørersammensætningerne fastsættes på et senere tidspunkt.

Det bliver den amerikanske motorsportsgigant Penske, der skal stå for Porsches tilbagevenden til topklassen. Porsche 963 er en LMDh hypercar – LMDh står for Le Mans Daytona Hybrid – der kører med en hybridmotor bygget på en 4,6 liter V8 turbomotor, der yder omkring 680 HK. Det forventes at Porsche 963 allerede kan få debut ved sidste afdeling af dette års VM i Bahrain og så er man klar til 24 timers løbet på Daytona i januar 2023.

Sammen med Michael Christensen offentliggjorde Porsche yderligere syv kørere. Det er Christensens makker fra VM-serien Kevin Estre samt den tidligere Formel 1 kører Felipe Nasr, Tom Kristensens tidligere holdkammerat hos Audi André Lotterer, Laurens Vanthoor som Michael Christensen vandt Le Mans med i 2018, Dane Cameron, Matt Campbell, Mathieu Jaminet. Yderligere kørere annonceres på et senere tidspunkt.

”Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse” fortæller en begejstret Michael Christensen. ”Porsche er det mest vindende brand i topklassen i sportsvognsracing, så at skulle køre i en Porsche prototype er kæmpe stort for mig. Jeg har været tilknyttet Porsche siden jeg startede som juniorkører i 2012 og selvfølgelig er jeg stolt over, at være udtaget til at skulle repræsentere Porsche i topklassen. Den indsats jeg skal levere som racerkører er ikke anderledes end den, jeg i dag leverer i GT-klassen, hvor bilerne er meget fysisk udfordrende at køre. Men det bliver fedt at køre en hurtigere bil og kunne kæmpe med om den generelle sejr, hvor prestigen selvfølgelig også er meget større. Kørersammensætninger og hvilke serier de forskellige kørere skal deltage i, er endnu ikke besluttet, men jeg ved selvfølgelig godt, hvad jeg drømmer om”.

Fakta Michael Christensen
Født: 28. August 1990

2014: Vinder 12 Hours of Sebring
2017: Vinder 24 Hours of Daytona
2018: Vinder 24 Hours Le Mans
2018/2019: Vinder VM for sportsvognskørere i GTE-Pro
2019: Vinder 24 Hours of Spa
2021: Vinder 24 Hours of Nürburgring

Vinder af nordisk mesterskab i gokart, europamesterskabet i gokart, 2 gange tysk mesterskab i gokart, andenplads ved VM i gokart, vinder af Macau Int.

Løbsvinder i Formel BMW, Porsche Carrera Cup, Porsche Super Cup, IMSA, FIA WEC, Pirelli World Challenge, SprintX, Blancpain GT, Intercontinental GT Challenge, VLN.