En svag sæsonåbner fra Mercedes-kørerne i DTM blive forhåbentligt forvandlet til et stærkt andet løb på Eurospeedway. Statistikken taler i hvert fald for, at Mercedes-Benz-kørerne vil tage fra banen i det tidligere Østtyskland med flere point end tilfældet var på Hockenheim.

De sidste tre år har Mercedes-kørere taget sejrene på banen i Lausitz. De seneste seks gange har de stået på pole position.

– Banedelen i inderkredsen er teknisk og meget udfordrende. Man skal finde et kompromis i setup for både at have topfart og greb. Sidste år startede jeg på pole position, vandt mit første DTM-løb og satte endda hurtigste omgang i løbet her. Hockenheim var en skuffelse for os, her vil vi gøre det godt igen, siger Paul Di Resta.

– En niendeplads i DTM-premieren på Hockenheimring er sikkert ikke, hvad medier, fans og jeg selv havde ventet. Mit udgangspunkt er at være bedre på Lausitzring, siger Ralf Schumacher.

– Vores statistik på Lausitzring ser godt ud, vi har der vundet syv af ni løb i det nye DTM siden premiereåret i 2000 – og de sidste tre år i træk endda. Denne gang tager vi dog ikke til Eurospeedway som favoritter. Vi har noget at indhente, som premieren i Hockenheim viste, vi vil dog komme igen på Lausitzring, siger Norbert Haug.

Foto: dtm.com