Martin Jensen tog karrierens bedste samlede score på Ring Djursland. På DTC’s liste over alle tiders mest scorende kørere på en løbsweekend ligger Jensen otter med en samlet score på 49 point på én weekend – endda uden at stå øverst på podiet.

Det havde Martin Jensen ellers selv forudset forud for Sensommerløbet på Ring Djursland, en bane, hvor Albertslund-køreren historisk har gjort det godt.

I løbene blev det dog til to andenpladser og en tredjeplads. Men for Martin Jensen var det vigtigste at Jan Magnussen fik nærved maksimal score i de tre løb.

I første løb skulle Martin Jensen starte som nummer tre – ofte en mere ideel startposition end andenpladsen på den djurslandske bane.

– En startposition som treer er super – langt bedre end at starte toer. Men jeg var meget i tvivl om hvornår Jan (i pole position, red.) ville sætte starten ind. Da jeg så gav ham et puf, så var den der. Han vidste, det betød, at jeg var klar! Vi hang nærmest sammen ud af det første sving, og vi kontrollerede løbet fra start til slut, siger Martin Jensen til sin hjemmeside.

I finalen skulle Martin Jensen starte på den frygtede andenplads efter en tredjeplads i andet løb.

– Det havde været federe med en startposition som nummer tre, men når det nu ikke kunne være anderledes, tog vi udfordringen op – og udnyttede den. Jan skærmede mig totalt af i første sving, så Lundgaard ingen chance havde selv fra indersporet. Jeg gik på ydersiden af Jan og fik dermed indersporet ned til næste sving. Helt suveræn drømmestart, siger Martin Jensen, der til sidst i løbet til gengæld måtte beskytte sin teamkammerat i ReeSport-teamet.

– Jans dæk havde det hårdt til sidst, og Lundgaard lå lidt for tæt på, men vi fik ham holdt væk fra Jan, og det var i det her løb det allervigtigste for mig – at teamet sejrede. Og det må vi sige, at det gjorde vi stort, siger Martin Jensen, der som resten af feltet er klar til den afsluttende dyst om en uge, når DM-finalen afvikles på FDM Jyllandsringen.

Foto: Thomas Norsted