Mark Webber tog starten fra teamkammerat Sebastian Vettel og kørte suverænt i mål foran Lewis Hamilton. Nico Rosberg tager sidste podieplacering, mens Jenson Button kører sig godt op til en fjerdeplads.

Et løb med mange kontroversielle hændelser så australske Mark Webber tage endnu en sejr, efter konflikten i Red Bull Racing igen blussede op denne weekend. Mark Webber tvang i starten Sebastian Vettel bredt ud i første sving, hvor tyskeren havde kortvarig kontakt med Lewis Hamilton. Det kostede tyskeren en punktering og et pitstop allerede på første omgang.

Herefter blev løbet en kamp for tyskeren om at køre sig tilbage i pointene, hvilket også lykkedes 36. omgang, hvor han kunne overhale Vitaly Petrov på 10. pladsen. Herefter måtte Hülkenberg, Schumacher og endeligt Sutil lade tyskeren gå forbi til en syvendeplads i mål.

Webber styrer løbet totalt fra spidsen og vinder uden problemer foran Hamilton. På vej ind til parc fermé siger Mark Webber “not bad for the number 2 driver” på pitradioen – og tvisten mellem Vettel og australieren er i fuld gang igen.

Nico Rosberg kørte igen et flot løb og tog første podieplads på europæisk jord i denne sæson foran Jenson Button, der med et langt første stint kørte sig godt op i pointene til en fjerdeplads. Rubens Barrichello og Willams viser igen, at de har fundet farten med en femteplads foran endnu en ny, regulær pointsamler, Kamui Kobayashi. Tyskerenklaven med Vettel, Sutil, Schumacher og Hülkenberg runder top ti af.

Løbet blev endnu et hæsligt et for Ferrari. Det starter allerede på første omgang, hvor Fernando Alonso får en forfærdelig start fra anden startrække. Han og teamkammerat Felipe Massa rammer hinanden i indgangen til Maggots, hvilket koster en punktering til Massa.

På 17. omgang angriber Alonso Robert Kubica, der ligger på syvendepladsen. Spanieren prøver uden om ind i Vale, der først svinger til venstre, så til højre. Polakken presser Alonso uden for banen, men Alonso fortsætter dog og gennemfører overhalingen. Nigel Mansell og løbets dommere idømmer spanieren en kontroversiel drive-through, hvilket uden tvivl vil få det altid polemiske Ferrari-team til at gribe til hårde ord.

Maranello-teamets løb går fra skidt til endnu værre, da Fernando Alonso og Felipe Massa begge må pitte igen for at få nye dæk – Alonso med en punktering – og de slutter 14. og 15.

Resultatet af Santander British Grand Prix 2010:

Pos   Kører Team    
1   Mark Webber RBR-Renault   52 omgange
2   Lewis Hamilton McLaren-Mercedes   +1.3 sek.
3   Nico Rosberg Mercedes GP   +21.3 sek.
4   Jenson Button McLaren-Mercedes   +21.9 sek.
5   Rubens Barrichello Williams-Cosworth   +31.4 sek.
6   Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari   +32.1 sek.
7   Sebastian Vettel RBR-Renault   +36.7 sek.
8   Adrian Sutil Force India-Mercedes   +40.9 sek.
9   Michael Schumacher Mercedes GP   +41.5 sek.
10   Nico Hulkenberg Williams-Cosworth   +42.0 sek.
11   Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes   +42.4 sek.
12   Sebastien Buemi STR-Ferrari   +47.6 sek.
13   Vitaly Petrov Renault   +59.3 sek.
14   Fernando Alonso Ferrari   +62.3 sek.
15   Felipe Massa Ferrari   +67.4 sek.
16   Jarno Trulli Lotus-Cosworth   +1 Omg.
17   Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth   +1 Omg.
18   Timo Glock Virgin-Cosworth   +2 Omg.
19   Karun Chandhok HRT-Cosworth   +2 Omg.
20   Sakon Yamamoto HRT-Cosworth   +2 Omg.
  Jaime Alguersuari STR-Ferrari   +8 Omg.
  Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari   +23 Omg.
  Robert Kubica Renault   +33 Omg.
  Lucas di Grassi Virgin-Cosworth   +43 Omg.

Foto: Malcolm Griffiths/Getty Images