For Marco L. Sørensen var debutløbet i ATS F3 Cup på Oschersleben en weekend med masser af potentiale – men ikke alt flaskede sig for det unge danske talent.

Allerede i kvalifikationen til lørdagens løb var danskeren uheldig, da han på sin hurtige omgang blev kaldt op inde fra pitten.

– Jeg havde kørt tider i første og anden sektor til at komme i top 4, men så kaldte de mig fra pitten og sagde, at der var gult flag i sidste sektor. Jeg satte farten ned for at spare dækkene, men da jeg kom til sektoren, var der ikke længere gult. Og dækkene har blot én omgang, hvor de er helt på toppen, siger Marco L. Sørensen til Racemag.

En startplacering som nummer otte i det tætte felt på en bane, der er berygtet for at være svær at overhale på er ikke ideel. Marco L. Sørensen lå dog længe og pressede på sin teamkammerat, indtil en mindre fejl betød exit fra løbet.

– Jeg lå bag Pommer og ville bare forbi, men jeg satte det ene dæk på græsset under nedbremsning, og så røg jeg af. Det var min egen fejl, men det er ikke noget, der sker tit, siger Marco L. Sørensen.

Andet løb gav lidt mere oprejsning til danskeren, der med en femteplads blev bedste kører med Mercedes-motor.

– Jeg fik en god start, og hele løbet lå vi på stribe. Jeg prøvede på ham foran et par gange, men kom på den forkerte side hver gang. Og så er det altså svært, for der er ikke mange lige stræk, og banen har næsten kun mediumspeed-sving, hvor man skal bruge downforcen, siger Marco L. Sørensen.

Nu er der tre uger til næste afdeling, der finder sted på Sachsenring. Selvom Marco Sørensen kender banen, så frygter han alligevel for konkurrencen der.

– Jeg kørte på banen i Formel Masters, og det er en af mine yndlingsbaner. Dog har Van Amersfoort-teamet nok nogle gode setups fra sidste år, mens alle VW-teams skal dele data, så det bliver hårdt. Men vi har lidt opdateringer på vej, som jeg håber kan give os lidt ekstra, siger Marco L. Sørensen.

Anden afdeling af ATS F3 Cup afvikles den 8./9. maj. Racemag følger naturligvis løbene.

Foto: ATS F3 Cup